Kadıköy'de Kulüpler Birliği aktif olmalı

Türkiye’nin her anlamda gelişmiş kenti Kadıköy’de hemen hemen birçok branşta profesyonel ve amatör spor kulübü imkânları ve kendilerince belirledikleri hedefler ölçüsünde faaliyet gösteriyor...

26 Ekim 2011 - 11:05

Türkiye’nin her anlamda gelişmiş kenti Kadıköy’de hemen hemen birçok branşta profesyonel ve amatör spor kulübü imkânları ve kendilerince belirledikleri hedefler ölçüsünde faaliyet gösteriyor ya da göstermeye çalışıyor. Sağlıklı bir genç neslin sahalarda, salonlarda yetişmesi aşkıyla çalışan bu kulüplerimiz arasında varlığını devam ettirebilmenin gayreti içinde olanlar da azımsanmayacak sayıda. Pek çoğunun da imkânsızlıklar içinde imkân oluşturarak başarılı sporcular yetiştirdiğine, dereceler aldıklarına da tanık olup, bunca sıkıntı içinde başarabilmelerine de şaşırmamak mümkün değil.

Antik dönem, Osmanlı dönemi gibi çok eskileri saymazsak belediye olarak neredeyse 100 yıl kadar eskiye uzanan tarihiyle Kadıköy’deki kulüp sayısı Türkiye’nin birçok ilinden fazla. Ancak gelin görün ki, misal gösterdiğimiz pek çok il veya ilçedeki amatör spor kulüp birliklerinin örnek çalışmaları dikkat çekiyor. En azından hepsi varlıklarını yerel basına, halka ifade edebilme gerekliliğinin önemini çok iyi biliyorlar. Spor kulüplerinin biraraya gelmesi, kaynaşması, ortak bir sinerjinin oluşması için son derece stratejik öneme sahip olan kulüpler birliği olgusunun Kadıköy’de varlığı bile sorgulanıyor.
Nüfusu 500-600 binlere varan bir araştırma yapsanız ve halka: “Kadıköy’de bir amatör kulüpler birliği var mı?”, Varsa bu “Birliğin çalışmalarından haberiniz var mı?” gibilerden basitçe birkaç soru yöneltseniz bu sorulara tatmin edici cevaplar verenlerin sayısı eminiz ki onları, yüzleri geçmez.
Gazete Kadıköy Spor Servisi olarak Kadıköy’de bir amatör spor kulüpleri birliğinin olduğu yönündeki bir bilginin tabii ki farkındayız. Ancak bu bilgi şehir efsanesi türünden. Adı var ama varlığının bir emaresi yok gibi. Diyelim ki bir birlik var ve çalışmalar yapıyor ama gazetemizin bu konuda bilgisi az. O halde sorun amatör spor kulüpleri birliğinin kendini ifade edememesinde mi yoksa gazetenin söz konusu kuruluşla bir türlü irtibata geçmemesinde mi?
Günümüzde birçok kurum ve kuruluşun kendilerini doğru ifade edebilmek adına basın ve halkla ilişkilere günümüz tabiriyle iletişim direktörlüğü departmanlarına ne kadar önem verdiklerini de burada vurgulamak gerek.

ARŞİV