Kadıköy'de yelkenliler yarıştı

Yelkenliler 2016 yarış sezonunu açtı. Kadıköy, geçtiğimiz hafta yelken yarışlarına ev sahipliği yaptı.

14 Nisan 2016 - 16:03
Mustafa SÜRMELİ
 
Yelkenliler 2016 yarış sezonunu açtı. Kadıköy, geçtiğimiz hafta yelken yarışlarına ev sahipliği yaptı. 2 Nisan Cumartesi günü Moda – Tuzla Parkurunda  yarışan yelkenliler rüzgâr ve dalgalarla dans etti. Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) – ViaPort Marina F. Çelikbaş Kupası – I yat yarışı Kadıköy Moda’dan başladı. Yarış öncesi Moda Deniz Kulübü’nün sağladığı destek ile start hattı kuruldu, tekneler yavaş yavaş start hattına gelmeye başladı. İlk start IRC sınıfları için saat 10.30’da verildi, ardından 10.35’te destek sınıfları start alırken, bu sırada çıkan kuvvetli poyraz ile tekneler yola koyuldu. Rüzgârın da etkisiyle yarışlar kısa sürede tamamlandı.
Sezonun ilk yarışı geçilir geçilmez bir sonraki haftasonu olan 10 Nisan 2016 Pazar günü de Moda – Adalar parkurunda TAYK-Moda Deniz Kulübü DUO-I yarışı yapıldı. Sezonun başında düzenlenen iki yarışla birlikte yelkenliler sezona hızlı bir giriş yaptı.

45 YILLIK KULÜP
Adına yarış düzenlenen Fahir Çelikbaş, TAYK’ın 1971 senesindeki kuruluşunda yer alan bir isim ve 1971-1980 yılları arasında komodor olarak kulüpte yer aldı. TAYK, 8 Mayıs 1971’de yarışlara katılan dönemin ünlü Türk yatçıları tarafından yat yarışlarını uluslararası kurallara göre yapmak, yine uluslararası yarış sistemlerini Türkiye’ye getirmek, Türkiye’de yapılacak olan yarışlara yabancı yatçıları davet etmek ve Türk yatçılarının da yurt dışında yapılacak yarışlara katılarak Türk yatçılığını tanıtabilmeleri amacıyla kuruldu.


ARŞİV