Kadıköy’den uçacaklar!

Gökyüzü sevdalıları, kendi tasarımları araçlarla Caddebostan'dan denize doğru süzülecek...

25 Haziran 2019 - 11:38

Havacılık tarihinin eğlenceli etkinliği Red Bull Uçuş Günü, 6 yıl sonra İstanbul'a geri dönüyor. 4. Red Bull Uçuş Günü, 4 Ağustos'ta Caddebostan sahilinde gerçekleşecek. Dörder kişilik takımlar, kendi tasarımları olan uçuş araçlarıyla 6 metre yükseklikteki rampadan "suya doğru" havalanacak ve en uzun mesafeyi kat etmeye çalışacaklar. Etkinlik, pilot olma hayali kuran yaratıcı ve cesur uçuş tutkunlarının birbirinden eğlenceli şovlarına sahne olacak.

Son olarak 2013 yılında yine aynı yerde yapılan ve 140 bini aşkın kişiyi ağırlayan RedBull Uçuş Günü’nde çizimleri, aralarında uçak mühendisleri ve tasarımcıların olduğu uzman jüri tarafından beğenilen 40 takım, kendi tasarladıkları el yapımı uçuş araçlarıyla yine yüz binlerce kişinin önünde uçmaya çalışacak.

Uçuş Günü nedir?

İlk olarak 1992 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Red Bull Uçuş Günü, gördüğü büyük ilgiden sonra tüm dünyaya yayıldı. Red Bull Uçuş Günü’nde en uzun mesafe rekoru 78.6 metre ile Kaliforniya'da yapılan etkinlikte The Chicken Whisperers takımının olmuştu. Türkiye'ye ilk kez 2008'de 'Flugtag' adıyla gelen Uçuş Günü, İstanbul'da en son 2013 yılında gerçekleştirildi.


ARŞİV