Kadıköylü karateciler altın avında

Hakkı Koşar’ın başkanlığını yaptığı kafile Avrupa Geleneksel Karete-Do Şampiyonası’ndan 13 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalyayla döndü

26 Ekim 2018 - 11:27

Türkiye karatede son zamanlarda görülmemiş bir başarıya imza attı. Karate Federasyonu Onursal Başkanı ve Kadıköy merkezli bir kulübü bulunan Hakkı Koşar’ın kafile başkanlığını yaptığı KSKC Türk Karete-do sporcuları 5-7 Ekim 2018 tarihlerinde Roma – İtalya’da yapılan 16 ülkenin katıldığı WTOKF Avrupa Geleneksel Karete-Do Şampiyonasında; 13 altın 5 gümüş, 5 bronz madalya ve bir beşincilik ile geri döndüler. Şampiyonada  Melek Koşar Hacıoğlu’nun teknik direktörlüğünde Şebnem Koşar Yazıcı antrenör, Meltem Koşar Yozgat, Banu Koşar ve Reyhan Koşar Kıvrak hakem olarak görev yaptı.

TAM 23 MADALYA

Kafile şampiyonadan tam 13 birincilikle döndü. Mini Erkek Takımı’nda altın madalyaya hak kazananlar Deniz Uluışık, Orhan Mert Uzatan, Asi Rüzgar Titizcan olurken, Yıldız Bayan Takım’da Defne Kahraman, Irmak Meral Korkmaz, Yağmur Çiğdem Korkmaz; Veteran Takım’da Meltem Koşar Yozgat, Şebnem Koşar Yazıcı, Reyhan Koşar Kıvrak; Aile Takımı’nda Meltem Koşar Yozgat, Şebnem Koşar Yazıcı, Banu Koşar, Veteran Bayanlar’da Banu Irmak Öztürk altın madalyayı almaya hak kazandı.

Gümüş madalyaları ise Minik Erkekler’de Ali Deniz Demiralay, Yıldız Bayanlar’da Burçak Cevit, Ümit Erkekler’de Demir Doruk Şarman, Veteran Bayanlar’da İnci Uzatan ve Veteran Erkekler’de Özmen Öztürk boyunlarına taktı.

Kafilenin aldığı madalyalar bunlarla da sınırlı değildi. Bronz madalyaya Minik Erkekler’de Asi Rüzgar Titizcan, Orhan Mert Uzatan; Yıldız Erkekler’de Oğuz Karlı ve Yıldız Bayanlar’da Defne Kahraman ile Yağmur Çiğdem Korkmaz aldı.

Yıldız Erkekler’de yarışan Ali Efe Korkmaz ise beşinci olarak dereceye girdi.

BAŞKANA ZİYARET

Turnuva sonrası “Karateyi Türkiye’ye getiren adam” olarak bilinen Hakkı Koşar’ın kafilesindeki ödül alan karatecilerden bir grup, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini ve spor kulüpleri ile sporcuların her zaman yanlarında olduklarını belirtirken, başarılarından dolayı Hakkı Koşar ve kafilesini tebrik etti.

HAKKI KOŞAR KİMDİR?

Hakkı Koşar, 8 Aralık 1943 tarihinde İstanbul’da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’nde öğrenim gördü. Harp Okulu’nda bulunduğu dönemde atletizme başladı. Daha sonra dövüş sporlarına da ilgi duymaya başladı. Judo’da milli forma giyerek İtalya’da kara kuşak aldı. İtalya’da karate ile tanışan Koşar, Türkiye’de Amatör Karate Organizasyonu’nun kurulmasında da öncü oldu. 1978’de Avrupa Karate Federasyonu’nun teknik komite üyeliğine seçildi. Bunun yanında Fudokan Asya Karate Federasyonu As Başkanı, Fudokan Dünya Karate Federasyonu Teknik Komite Üyesi, Fudokan Avrupa Karate Federasyonu Hakem Komite Üyesi, Avrupa Karate Federasyonu Teknik Komite Başkanlığı, TC. Karate Federasyonu Başkanlığı ve Teknik Komite Başkanlığı da yaptı. Ayrıca Kuleli, Deniz Harp Okulları, Polis Okulları, Donanma Komutanlığı ile çeşitli üniversitelerde de spor uzmanı olarak hizmet verdi. 1984-2004 yılları arasında da ANAP Kadıköy Yönetim Kurulu üyesi oldu. Öte yandan Hakkı Koşar, 1972 yılında Tarkan: Güçlü Kahraman filminde Çin’li Wang Yu karakterini oynamıştır. 1975’de de Müjdat Gezen’in başrolünü oynadığı Aptal Şampiyon adlı filmde kendisini canlandırmıştır. 


ARŞİV