Kadıköylü takımlar Süper Amatör yolunda

Birinci Amatör Lig’de ilk devrenin sonuna gelinirken, Kadıköy’ü temsil eden Yeldeğirmeni Spor Kulübü ve Bostancı Spor Kulübü aldığı başarılı sonuçlarla birlikte Süper Amatör Lig yolunda

30 Kasım 2018 - 10:49

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’de mücadele eden Yeldeğirmenispor, Bostancıspor ve Fikirtepe Dumlupınar takımlarının üçünün de küme düşmesiyle birlikte yıllar sonra ilk defa Süper Amatör Lig’de bir Kadıköy takımı kalmadı. Fikirtepe’nin altyapı atılımı hamlesiyle liglere katılmama kararının ardından 1. Amatör Lig’de Koşuyolu Spor Kulübü, Bostancı Spor Kulübü ve Yeldeğirmeni Spor Kulübü mücadele etmeye başladı.

29 Eylül’de start alan 1.Amatör Lig’in ilk devresi heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Ligde devre tamamlanırken, 17. Grupta Koşuyolu, 16. Grupta Yeldeğirmeni ve 15. Grupta Bostancı Süper Amatör için ter döktü. Koşuyolu aldığı başarısızı sonuçlarla birlikte erken havlu attı. Bostancı ve Yeldeğirmeni ise iddiasını korumaya devam ediyor.

İLK ŞAMPİYON SON ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR

Yeldeğirmenispor 37 yıl önce Amatör Ligler Türkiye Şampiyonluğunu kazanarak İstanbul amatör kulüpleri arasında bir ilki gerçekleştirmişti. 35 maçlık zorlu maratonda sadece 2 mağlubiyet alan Yeldeğirmenispor İstanbul’un Türkiye Şampiyonu olan ilk amatör futbol takımı olmuştu.

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e düşen Yeldeğirmeni Spor yeni bir başarı için kolları sıvadı. Birinci Amatör Ligde ligin ilk haftasında Ataşehirgücü’nü “5-0” yenerek lige ‘bu yarışta ben de varım’ diyerek başladı. Ardından ikinci haftada Şile’yi “2-1” yenen kulüp, üçüncü haftada Kartal Çavuşoğlu ile “0-0”, dördüncü haftada Yamanspor ile “2-2” berabere kalsa da ligdeki liderliğini korudu. 5. Haftada Valide Tayfun’u “3-1” yenen Yeldeğirmeni tek mağlubiyetini 6.haftada Sancaktepe’ye karşı “2-1”lik skorla aldı. 7. Haftada Pendik Kaynarca ile berabere kalan Yeldeğirmeni, devre arasına girmeden önceki son maçta Kanlıca’yı “2-0” yenererk 17 puanlı ve 16 puanlı Sancaktepe ve Kartal Çavuşoğlu’nun ardından15 puanla ligde üçüncü durumda. Liderle arasında sadece iki puan bulunması Süper Amatör umudunu tekrar yeşillendirirken, ligin bitimine sekiz hafta kaldı.

ZİRVENİN ORTAĞI

Bu yıl kuruluşunun ardından 29.yılını geride bırakan Bostancıspor da Süper Amatör Lig’den düşüşünün ardından yeni yönetimi ve kulüp başkan Fatih Bilir ile tekrar Süper Amatör’e çıkmak için ter döküyor. Şuan için işler gayet iyi gidiyor. Averaj farkıyla üçüncü sırada yer alan 17 puanıyla Bostancı, lider Orhanlıspor ve ikinci Selimiye ile aynı puanı paylaşıyor. Deniz İşletmeleri’ni “8-0”lık farklı bir skorla yenerek başladı Bostancı bu sezonki macerasına. Taçspor ve Pendik Kavakpınar galibiyetleri de hemen arkasından geldi. 4. Haftada tek mağlubiyetini Orhanlıspor’a karşı alan ekip, 5. Haftada Gülensu Spor ve 6.haftada Heybeliada ile berabere kalınca ligdeki avantajını kaybetti. Bu sonuçların hemen ardından toparlanan Bostancı ligdeki en önemli rakiplerinden Selimiye’yi “2-0”, ilk devrenin son maçında da Kartal Elçi’yi “2-1” yenerek zirveye tekrar ortak oldu.

KOŞUYOLU’NDA İŞLER İYİ GİTMİYOR

Uzun süredir Birinci Amatör Ligde mücadele eden Koşuyolu Spor Kulübü için işler bu sezon pek de iyi gitmiyor. 17.grupta  Beykoz, Ortaçeşme, Marmara Karayolları, Onayspor, Öz Karacaahmet, Batı Ataşehir ve Örneksporla karşılaşan maç oynayan Koşuyolu henüz galibiyet ve beraberlik yüzü göremedi. 8 maçta 6 gol atıp, 32 gol yiyen ekip, grupta sonuncu sırada. Ekip eğer ligi böyle tamamlarsa İkinci Amatör Lig’e düşecek.


ARŞİV