Kadıköylüler spor yapıyor

Kadıköy Belediyesi gönüllü grupları Antrenör Volkan Budaksal ile tenis, fitness ve sabah sporu yapıyor. Hem spor hem sosyal aktivite niteliğindeki faaliyetten Kadıköy’ün gönüllüleri çok memnun.

02 Mayıs 2013 - 15:48
Kadıköy’ün gönüllüleri tenisi de fitness sporunu da çok sevdi. Yaklaşık 7 yıldan bu yana Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü mezunu genç antrenör K. Volkan Budaksal ile sabah sporu, tenis ve fitness gibi aktivitelere katılan Kadıköy Belediyesi gönüllüleri çok memnun.
 
YAKINDA SPOR ŞENLİĞİ VAR
Genç antrenör Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından geçen sürede çok sevilmiş. Derslere ilgi yoğun. Bu arada Volkan Budaksal 5 yıldır ücretsiz spor eğitimlerinin yanı sıra Yaz Spor Şenliklerini de organize ettiklerini belirtti. Yaz Spor Şenliği’nin 5. sini 23-Nisan 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı’nda düzenlediklerini ve ilginin yoğun olduğunu anlatan Budaksal, “Yürüyüş yarışması, dart yarışması ve fiziksel testler yapılıyor. Katılımcıların beden kitle endeksi ve yağ- kas ölçümleri yapılıyor. Testleri anında yorumluyoruz. 19 Mayıs’ta ödül töreni olacak. Yoğun katılım var” dedi.
 
TENİSİ TAVSİYE ETTİ
Volkan Budaksal, insanoğlunun bedeninin hareket etmek için tasarlandığını ve bu nedenle fiziksel aktivitenin yararlarına değindi. Kalp, damar ve diğer organ sistemleri için hareketin faydalı olduğunu anlatan Budaksal, çocukluk çağında spor alışkanlığının oluşmasının önemine değindi. Tenisin her yaşta oynanabilecek faydalı bir spor dalı olduğuna vurgu yapan Budaksal, “Her bireyin yaşamı boyunca yapacağı farklı bir spor çeşidine ihtiyacı vardır. Bilindiği gibi tenis de hem performans sporu hem de rekreatif olarak uygulanan spor disiplinlerinden biridir. Bireysel sporların en önemlilerinden biri olan tenis sporu çocuklar ve gençler için beden ve ruh sağlığı bakımından son derece faydalıdır. Kişinin hem bireysel hem de takım oyuncusu olarak kendisini ifade etmesine olanak tanır. Tenis, hayatın her döneminde yapılabilecek en sağlıklı fiziksel aktivitedir” şeklinde konuştu.
 
BUDAKSAL’IN ÖZGEÇMİŞİ
K. Volkan Budaksal 2002 yılında mezun olur olmaz antrenörlük yaşamına adım attı. Taç Spor Kulübü’nde Yaz ve Kış okullarında sırasıyla eğitmenlik ve süpervizörlük yaptı. Aynı kulüpte 7 – 8 yaş Altyapı Antrenörlüğü ve Tenis Teknik Diröktör idari Asistanlığı görevlerinde bulundu. Bu arada 3 yıla yakın bir süre bir holding bünyesinde özel tenis dersleri verdi. Halen Kozyatağı’ndaki bir sitede özel ve grup tenis dersleri veriyor. Volkan Budaksal bu arada Kadıköy Belediyesi Gönüllüleriyle de 7 yıldır birlikte spor faaliyetlerini yürütüyor. Kriton Curi Parkı, Osmanağa, Rasimpaşa, Acıbadem ve Hasanpaşa gönüllülerine sabah sporu, tenis ve fitnes dallarında ücretsiz eğitimler veriyor.
 
 

ARŞİV