Kadınlar ringde!

Kadıköylü başarılı boksörler Duygu ve Serenay, ocak ayında düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda Kadıköy’ü temsil edecekler

08 Aralık 2016 - 14:22
Duygu Yılmaz ve Serenay Çetin Kadıköy’de yaşayan iki başarılı genç kadın. İkisinin ortak yanı, boks sporuyla ilgilenmeleri…
Duygu Yılmaz 23 yaşında. İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler öğrenimi görüyor. İki yıl önce Kadıköy’de boksa başlamış. Küçüklüğünden beri boksu sevdiğini söyleyen başarılı sporcu, boksör olmadan önce de boks maçlarını izlediğini belirtiyor. Boks sporuna hobi olarak başladığını anlatan Duygu Yılmaz, kısa süre sonra yeteneğini keşfeden antrenörü,  şampiyon boksör Serdar Yılmaz’ın yönlendirmesiyle maçlara çıkmaya başladı. Eylül ayında boks yaşamında ikinci maçına çıktı. Bu, İstanbul Şampiyonası’ydı ve büyük bayanlarda teknik nakavtla maçı kazanarak, 54 kiloda şampiyon oldu. Duygu Yılmaz, “Ocak ayında Türkiye Şampiyonası var. Amacım, derece alıp, Milli Takıma seçilip, ülkemi ve Kadıköy Boks Spor Kulübü’nü Avrupa’da, dünyada temsil etmek” diyerek önlerindeki zorlu hedefe dikkat çekiyor.

ANTRENMANA KOŞARAK GİDİYOR
Serenay Çetin ise henüz 19 yaşında. Hayatında boksun ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Serenay, Beden Eğitimi öğretmeni olmak istiyor.
Kadıköy Boks Spor Kulübünde iki yıldır boks yaptığını anlatan Serenay Çetin,
“Boksa hobi olarak başladım ve şimdi müsabakalara çıkıyorum. İlk turnuvam eylül ayında düzenlenen İstanbul Şampiyonasıydı. Şampiyonada 51 kiloda ilk 3’e girdim. Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandım. Şampiyonaya hazırlanıyorum. Boksta kondisyon çok önemli. Her sabah koşuyorum. Bazen sabahları kulübe Libadiye’deki evimden koşarak geliyorum” diyor. Sıkı bir antrenman programı uyguladığını, gününün önemli bölümünün spor salonunda geçtiğini söyleyen başarılı sporcu, “Şampiyonlukları, başarılarıyla Serdar Hocamız disiplinli bir çalışma programı uyguluyor. Boksör olmak istiyordum, oldum. Hedefim Milli Takıma girmek.  Ülkemizi ve kulübümüzü temsil etmek istiyorum. Duygu ile antrenman yapıyoruz. Duygu’nun yumrukları sert. Yumrukları seri. Ben de kendime güveniyorum. Rakiplerimizin işi zor” şeklinde konuştu.

“KADINLAR BOKS YAPIN”
Spora başladıktan sonra kendini daha sağlıklı, zinde hissettiğini, form tutup kilo verdiğini anlatan Duygu Yılmaz, boksun kadınlara tavsiye edebileceği bir spor olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “64 kiloyken başladım boksa 51 kiloya kadar indim. Normal antrenmanlar 1-2 saat. Teknikleri öğreniyorsunuz. Müsabık olduktan sonra bu süre biraz daha artıyor. Şampiyonaya hazırlıkta ise sabah antrenmanları da ekleniyor buna. Sabah koşuları, teknik ve fizik antrenmanları derken güç toplayıp form tutuyorsunuz”


ARŞİV