Kadınlar spora uzak

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen, ‘Kadın ve Spor’ panelinde toplam faal kadın sporcu sayısının erkeklerin sayısının dörtte biri kadar olduğu belirtildi.

13 Mart 2013 - 11:38

8 Mart Dünya Kadınlar günü çerçevesinde Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi,“Kadın ve Spor” başlıklı bir panel düzenledi. Kadınların spor içindeki konumlarını görünür kılmak ve bu yolla konuya ilişkin toplumsal farkındalığın arttırılmasının amaçlandığı panel Gedik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Panelde kadın sporcular, yöneticiler ve diğer meslek alanlarındaki kadın spor insanları deneyimlerini paylaştılar. Böylece öğrencilere rol model olup bu alana ilişkin bilgilerinin arttırılması sağlandı. Panelin açılış konuşmasını iş kadını ve aynı zamanda Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olan Hülya Gedik Sadıklar yaptı. Hülya Gedik Sadıklar ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada “Günümüzde kadınlar toplumun her alanında başarılarını ve farklılıklarını ortaya koyabilmektedirler. Spor da bu alanlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bir toplum içinde kadının spora katılımı, kadının o toplum içerisindeki genel statüsünün de bir yansımasıdır. Özellikle kadınların hem iş hayatında hem de evlerinde yaşadıkları koşturmacadan dolayı tempoları çok yoğun. Hızlı tempolu hayatımız, beslenme şeklimiz, artan stresimiz spordan uzak, hareketsiz bir hayat sürdürmemize neden olmamalı” dedi. Panele; Engelsiz Akademi Spor Kulübü Başkanı ve milli sporcu Pınar Carlak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Emekli Spor Akademisi ve Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nde atletizm dersi öğretim görevlisi Feriha Şakar, Kadınlar için Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bengü Arslan ve eski milli voleybolcu ve Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şubesi İdari Menajeri Çiğdem Can Rasna katılarak birer konuşma yaptılar. Panelin moderatörü İlknur Hacısoftaoğlu yaptığı konuşmasında “Spor Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre toplam faal kadın sporcu sayısı erkeklerin sayısının dörtte biri kadar. Bu oranın her geçen yıl daha da aratacağına inanıyoruz. Aktif spor ile uğraşan kadınların sayısı 437.621 iken erkeklerin sayısı 1566.645” dedi.
 

 


ARŞİV