Kadınlardan sonra erkekler de şampiyon oldu

A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı’nın Milletler Ligi’ndeki şampiyonluğunun ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı da Katar’da düzenlenen FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olarak Milletler Ligi’ne yükseldi.

03 Ağustos 2023 - 15:48

Katar'ın ev sahipliğinde Doha'da düzenlenen FIVB Challenger Kupası final etabına kalan A Milli Takım yarı finalde Ukrayna'yı 3-2 yendi. Ev sahibi Katar'ın da Şili'yi yenmesiyle finalin adı belli oldu. Milliler final maçında Katar'ı 13-25, 25-21, 18-25, 25-22 ve 9 15’lik setlerle 3-2 yenerek mutlu sona ulaştı. Bu şampiyonlukla beraber Milliler, 2024 yılında Milletler Ligi'nde mücadele etmeye de hak kazandı.

KADINLARIN PROGRAMI BELLİ OLDU
Öte yandan A Milli Kadın Voleybol takımının, 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın grup aşamasındaki rakipleri de belli oldu. 15 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Belçika, Almanya, İtalya ve Estonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonada Milli Takım’ın rakipleri İsveç, Azerbaycan, Çekya, Yunanistan ve Almanya. Geçtiğimiz günlerde Milletler Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan ve dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen A Milli Kadın Voleybol takımı, Avrupa şampiyonluğunun en büyük favorilerinden.


ARŞİV