Kalamış’ta “özel” şenlik

Özel Olimpiyatlar Türkiye, Kadıköy Belediyesi iş birliğiyle birbirinden eğlenceli aktivite, spor oyunları ve söyleşilerin yer alacağı Kalamış Şenliği’nde, özel ve partner sporcuları biraraya getiriyor

26 Ekim 2018 - 11:34

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren ve özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye, renkli etkinliklerine İstanbul’da devam ediyor. Özel Olimpiyatlar Türkiye, 27 Ekim Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi iş birliği ile gerçekleştireceği Kalamış Şenliği’nde özel ve partner sporcuları biraraya getirecek. Spor oyunları, zumba, DJ performansı, illüzyon gösterileri, yüz boyama etkinliklerinin yer alacağı Kalamış Şenliği, 10.00-16.00 saatleri arası Kalamış Parkı’nda gerçekleşecek. Etkinliğe Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı da katılacak.

“DANS, MÜZİK, EĞLENCE, SPOR…”

Program katılımcılara dolu dolu bir gün geçirmeyi vaat ediyor. Ana sahnede saat 11:00’da başlayacak etkinlikler saat 15.00’teki madalya törenine dek devam edecek. Ana sahnede gün boyunca zumba, dj performans, illüzyon gösterisi, konser ve söyleşi gerçekleşecek. Spor müsabaklarının ardından ödül töreni de saat 15:00’da ana sahnede olacak.

Ana sahnede etkinlikler devam ederken bir yandan da spor müsabakaları Kalamış Spor Merkezi’ndeki alanlarda gerçekleşecek. Saat 11.00’de florbol ile başlayacak müsabakalar; eğlenceli atletizm, 3x3 karma basketbol, karma bocce, futbol ve bisiklet ile gün boyunca devam edecek.

Kalamış Şenliği’nde etkinlikler bunlarla da sınırlı değil. Alanda kurulacak Sosyal Etkinlikler Atölyesi’nde çocuklar; yüz boyama, akıl oyunları, ritim/drama, twister, yaratıcı el işi atölyesi gibi etkinliklere katılabilecek.

“ÖZEL OLİMPİYATLAR” NEDİR?

Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) 1982 yılından beri özel eğitim gereksinimi olan zihinsel engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, hayata daha çok dâhil etmek için çalışan bir dernek. Tüm dünyada 170’den fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek akredite kuruluşu olan dernek, sporun birleştirici gücünden yararlanarak özel eğitim gereksinimi olan bireyleri diğer bireylerle bir araya getiriyor, çeşitli spor dallarında düzenli proje ve etkinlikler düzenliyor.  Spor sayesinde özel eğitim gereksinimi olan bireylerin fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına olanak sağlıyor.


ARŞİV