Karagümrük'ün Özbek futbolcusu da can kurtarmış

Süper Lig ekiplerinden Karagümrük’ün Özbek futbolcusu Otabek Shukurov’un da deprem bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ve can kurtardığı ortaya çıktı.

10 Mart 2023 - 08:02

Deprem felaketi acısı hâlâ taze ve depremzedelerin sıkıntıları çözülmüş değil ancak gün geçtikçe ortaya çıkan dayanışma hikâyeleri de yardımlaşmanın önemini ortaya koyuyor. Bunlardan birine de İstanbul’un Süper Lig’deki temsilcilerinden Karagümrük’ün Özbekistanlı oyuncusu Otabek Shukurov’un imza attığı ortaya çıktı.

Depremden sonra takıma verilen üç günlük arada aracına binerek deprem bölgesine giden Shukurov, Özbek arama kurtarma ekibine katılıp, bizzat kurtarma çalışmalarına katılmış. Takım yetkililerinin buna izin vermeyeceğini de düşünerek bu yaptıklarını takıma bildirmemiş.

“Bu duruma normal bir şekilde bakamazdım. Sıradan bir durum değildi” diyerek yaşadıklarını anlatan Özbek futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir hayat kurtarmak için ben de yardıma gittim ve çalıştım. Spor yapmanın faydasını orada gördüm ve 15 yaşındaki çocuğu kurtardık. Ayağında taş vardı ve taşı kaldırdık. Gözü biraz açıktı. Taşları çıkardıktan sonra çocuğu da çıkardık. Türkiye’ye çok geçmiş olsun. Özbekistan ve Türkiye her zaman dosttur. Cumhurbaşkanımız da bu konuda büyük işler yapıyor. Sizin derdiniz bizim derdimizdir, sizin mutluluğunuz da bizim mutluluğumuzdur.”


ARŞİV