Karanlıkla dans edenler

Özel bir televizyon kanalında yetenek yarışmasına katılarak ilk kez seyirciyle tanışan ‘KapKara Show’ ekibi Kadıköy Halk Eğitim’de sahne alıyor.

05 Nisan 2011 - 12:10

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir yetenek programında ilk kez seyirci karşısına çıkan, siyah ışık altında farklı bir teknikle tenis oynayan grup seyircilerin beğenisi ile karşılandı. “Karanlıkta tenis oynayan adamlar”' olarak tanınan ekip, sıra dışı performanslarını, uzun provalar sonrasında gerçekleştiriyor. “KapKara Show” ekibi 10 aktör, 2 teknik ve 1 prodüksiyon sorumlusu olmak üzere 13 kişiden oluşuyor. Özel dizayn olan kostümleri, ışığı yansıtmayan kumaştan imal ediliyor. Bu kıyafetlere “Kapa kostüm”, bu kostümü giyenlere de “Kapa” deniliyor. Özel kostümler ile yapılan bu showların senaryoları bir matematiğe dayalı olup metranom sistemi ile oluşturuluyor. Ekip, provalarını bir süre Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sürdürdü. Aralık 2009'dan beri de yine Kadıköy'deki kendi atölyelerinde çalışıyorlar.

‘SİZ HAYAL EDİN BİZ SAHNELEYELİM’

KapKara Show Proje Yönetmeni Oya Salman, “Siz hayal edin biz sahneleyelim” diyor. Salman, gösterilerinde belirli bir konsept ya da kural tanımadıklarını vurgulayarak, “Önemli olan seyirciyi farklı bir hayal dünyası içine çekebilmek onlara eğlenceli dakikalar geçirtebilmek. Biz provalarda çok eğleniyoruz. Bu enerji ve eğlenceyi seyirciye de geçirebilirsek ne mutlu bize. Gösterilerimiz tüm hızıyla devam edecek. İstanbul dışında birçok şehirde turneler düzenlemek istiyoruz” diye konuşuyor.
Şimdi bu ilginç gösteri Kadıköylüler’le buluşacak. Gösteriyi 11 Nisan Pazartesi saat 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 23 Nisan Cumartesi saat 20.30'da da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

Biletler için:

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Gişe : 0216 336 29 07
Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi Gişe : 0216 357 28 36


Gökçe UYGUN


ARŞİV