Karşı Lig, Berkin Elvan yürüyüşüyle başladı

“Futbol borsada değil sahada güzel” diyen Kadıköy’ün 13 karma futbol takımının kurduğu Karşı Lig, Berkin Elvan için yapılan yürüyüşle başladı.

21 Mart 2014 - 08:54
 
Endüstriyel futbola, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe,  her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı kurulan Karşı Lig, 14 Mart Cumartesi günü, tüm takımlarının formalarıyla ve pankartlarıyla katıldığı “Berkin Elvan” yürüyüşüyle açıldı.
Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda buluşan 13 takım ve destekçileri, “Umudun Çocuğu Berkin Elvan”, “Berkin Elvan Ölümsüzdür” pankartları ve Berkin Elvan’ın fotoğraflarıyla yürüyüşe geçti.
Giysi markası DeFacto’nun Bahariye’deki mağazası önüne temsili bir tabut bırakan kitle, çocuk işçilerin ölümünü önlemek için hazırlanmış Bangladeş Anlaşması’nı imzalamayan firmayı protesto etti. DeFacto’ya kırmızı kart gösteren grup, “Anlaşmayı İmzala” yazılı dövizleri mağazanın önüne bıraktı.
Daha sonra grup, maçların yapılacağı Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’ne kadar alkışlar ve sloganlarla yürüdü.
Karşı Lig maçları iki sahada aynı anda yapıldı. Maçlar 31 Mayıs’a kadar her cumartesi 14.30-17.30 ve 15.00-18.00 arasında KGM’nin iki salonunda devam edecek.

ARŞİV