Karşı Lig Nuh Köklü için yürüdü

Karşı Lig, Forza Yeldeğirmeni oyuncusu, gazete Nuh Köklü için yürüyüş düzenledi. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’ndan Ali İsmail Korkmaz Parkı’na kadar süren yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı

27 Şubat 2015 - 12:13
 Erhan DEMİRTAŞ

Karşı Lig, Forza Yeldeğirmeni oyuncusu, gazete Nuh Köklü için yürüyüş düzenledi. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’ndan Ali İsmail Korkmaz Parkı’na kadar süren yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Karşı Lig, Forza Yeldeğirmeni oyuncusu, gazete Nuh Köklü için yürüyüş düzenledi. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’ndan Ali İsmail Korkmaz Parkı’na kadar süren yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. “Sahalarda her zaman bizimlesin” yazılı pankartın arkasında yürüyüşe geçen kitle sık sık; “Palalı esnaf istemiyoruz”, Nefret sizin insanlık bizim” sloganlarını attı.
Nuh Köklü’nün fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, Karakolhane Caddesi’nin adının Nuh Köklü Caddesi olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.
Nuh Köklü’nün nişanlısı Ferda Sayın yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi:
Sıradan gündelik faşizme, sıradanlaşan kötülüğe, kin ve nefret söylemine kurban verdik yoldaşımızı. Hayatı boyunca köklü bir direniş peşinde koştu Nuh. İşsiz olduğu son zamanlarında, sistem çatlaklarını ortaya çıkarıp bunun üzerine omuz omuza, kol kola bir dayanışma ağı örmeliyiz derdi.”
Yürüyüşün sonunda Ataşehir Pir Sultan Abdal Derneği Cem Evi’nin Nuh Köklü için hazırladığı yemek dağıtıldı.

ARŞİV