Karting heyecanı başlıyor

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü (İKOK) tarafından düzenlenen prokartta 2011 sezonu, 30 Nisan Cumartesi günü yapılacak yarışlarla başlayacak.

18 Nisan 2011 - 11:21

İstanbul Autodrom Pisti'nde yapılacak sezonun ilk yarışıyla başlayacak mücadele toplam 7 yarışın ardından 22 Ekim'de sona erecek.
Autodrom'un yanı sıra İzmir Ülkü Pisti'nde yapılacak yarışlarla devam edecek 2011 sezonu için şimdiye kadar 14 takım kayıt yaptırdı.
2005 yılında İKOK Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ersin ve arkadaşları tarafından başlatılan, Türkiye'nin ilk ve tek karting dayanıklılık şampiyonası olan prokart, bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek.
Hızlı olmanın yanı sıra takım uyumu, dayanışma ve stratejilerin son derece önemli ve etkili olduğu bir takım sporu olan prokart yarışları, genellikle 4 zamanlı motorlar ve dayanıklılık yarışları için tasarlanmış motor güçleri 9-18 HP arasında değişen kartlarla yapılıyor.
Prokartın en önemli özelliği motor, benzin ve lastiklerin eşit olması ve ağırlıkların da eşitlenmesiyle sürücülük becerilerinin ön plana çıkması.
2005 yılında 8 takım ve 40 pilotla başlayan prokart mücadelesi, İKOK'un kurulmasından sonra 2010 sezonunda 13 takım ve 63 pilota ulaştı. Geride kalan 6 yılda 35 ayrı takım kurulurken, 150 farklı pilot yarışlarda yer aldı.

PROKART FORMULA START ALIYOR

Dayanıklılık yarışlarının ardından bu sezonla birlikte, Formula 1 yarışlarının küçük bir kopyası olarak görülen Prokart Formula mücadelesine de start verilecek.
Prokart Formula adıyla 5 ayaktan oluşacak mücadele, Türkiye Karting Şampiyonası ile aynı gün aynı pistlerde yapılacak. Dayanıklılık mücadelesinden farklı olarak 1 saat 15 dakika süren Prokart Formula yarışlarında her takım adına tek bir pilot yarışacak.

BAŞKAN ERSİN: ‘TESİS SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ ŞART’

İKOK Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ersin, karting sporunun gelişmesinin önündeki en büyük engelin İstanbul'da uluslararası standartlarda bir pistin bulunmaması olduğunu ifade etti.
Türk otomobil sporlarına yeni sporcular kazandırmayı, otomobil sporları ve kartingi geniş kitlelere yaymayı misyon edindiklerini anlatan Ersin, kartingin, otomobil sporlarının ilkokulu ve en önemli kaynağı olduğunu vurguladı.


 


ARŞİV