KGM ve Pilates

Bengin, Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamış’ta ÜCRETSİZ yapılan Pilates Derslerinden maksimum verimi elde etmeniz için küçük ipuçlarını bir araya getirdi.

13 Eylül 2012 - 13:52
Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nin yılların deneyimli ismi, Uzman Pilates Eğitmeni Nurcan Bengin, bu hafta Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nde devam eden pilates derslerine yazısında yer verdi. Bengin, Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamış’ta ÜCRETSİZ yapılan Pilates Derslerinden maksimum verimi elde etmeniz için küçük ipuçlarını bir araya getirdi.
1. Uygun nefes alın. Joseph Pilates’in dediği gibi, “Pilatesle ilgili hiçbir şeyi doğru yapmıyor olsanız bile, doğru nefes almayı bilin”. Derin nefes alarak karın kaslarınızı hedef alın. Nefes aldığınız zaman göbeğiniz yerine göğüs kafesinizi şişirmeyi çalışın. Nefes alırken karnınız tıpkı bir korse giyiyormuş gibi sert olsun. Bu sizin merkez bölgenizi sabitleyecektir.
2. Omuzlarınızı başınızdan uzaklaştırmaya çalışın ve kürek kemiklerinizi sırtınızda birleştirip omurganıza yaklaştırın.
3. Omurganızı düz bir hizada tutun. Başınız ve boynunuz omurganızın doğal çizgisini takip ediyor olmalı.
4. Her hareketi odaklanarak yapın ve hareket esnasında çalıştırdığınız kasları hissetmeye özen gösterin.
5. Kontrol yeteneğinizi geliştirin. Hareketler her zaman kontrollü ve yavaş bir tempoda yapılmalıdır
6. Vücudunuzu sabit tutmayı öğrenin. Eğer gerçekten merkez bölgenize odaklanıyorsanız, vücudunuz kaymadan durabilmelidir.
7. Daha önceden fitness ile uğraşmış kişiler en başta pilatesi küçümserler ve her zaman hareketlerin daha zor versiyonlarını yapmayı denerler. Henüz hareketlerde uzmanlaşmadan daha zor olanı yapmaya çalışmak vücudun sabitlenmesini engeller. Pilatesin en önemli unsuru vücudu sabit tutmaktır. Vücudu sabitlemeden yapılan egzersizleri hissetmek mümkün olmayacaktır.
8. Pilates yaparken, sıvı tüketimi için susamayı beklemeyin, özellikle sıcak havalarda sıvı tüketimini arttırın (15-20 dakikada 1 su bardağı kadar) su için,
9. Pilates öncesi, aşırı tok veya aç olunması performansı olumsuz etkiler. Pilates öncesi öğün, dersten 2-4 saat önce ve mideyi rahatsız etmeyecek şekilde yeterli sıvı, düşük yağ ve posa, yüksek karbonhidrat, orta düzey protein ve alışkın olunan yiyeceklerden oluşmalıdır,
10. Pilates yapan bireyler yeterli ve dengeli beslenmeyle tüm vitaminleri ve mineralleri alabilirler. Bireylerin ek olarak vitamin ve mineral kullanmalarına gerek yoktur.

ARŞİV