KGSK'ya yan bakılmıyor

Kadıköy Gençlik, Samanyolu ve Haydarpaşa’yı farklı yenerek bitime bir hafta kala grup birincisi olarak ligi tamamlamayı garantiledi.

21 Mart 2013 - 14:08
 
Türkiye deplasmanlı bölgesel ligi L gurubu müsabakasında Kadıköy Gençlik Samanyolu’nu 3-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı. Maça Zeynep, Benil, Işınsu, Aslı, Şeyma, Duygu altısı ve libero Gülay ile başlayan Kadıköy Gençlik, Işınsu’nun, Benil’in, Aslı’nın etkili hücumları kaptan  Zeynep’in sayı olan güzel servisleriyle seti 25- 10 kazanarak 1-0 öne geçti. 2. sete 1-0 önde olmanın moraliyle hızlı başlayan Kadıköy bu sette de smaçörlerinin gününde olmaları sonucunda sette bir ara  24-8’lik bir skor yakalamasına rağmen manşette yapılan hatalar sonucunda Samanyolu 5 sayılık seri yakaladı. Son sayıyı da alan Kadıköy bu seti de 25-13 kazanarak maçta 2-0 öne geçti.
Maçın 3. setinde takımın dizilişinde antrenör Can Çavuşoğlu gelecekteki maçları düşünerek değişikliğe giderek oyuna 2. pasör ezgi ve  orta oyuncu Ecesu’yu  soktu. Bu diziliş takım 3. sette bocalatsa da takım tecrübesini de konuşturarak seti 25-20 kazanmasını bildi.
Son setle ilgili olarak antrenör Can Çavuşoğlu, “İlerde oynayacağımız müsabakaları düşünerek oyun düzenimizdeki  C planımızı devreye sokmak, takımı bu düzende sınamak istedim. İlk kez oynadıkları yerlerini kızlar yadırgadılar, geçtiğimiz  setlerin açık farkla kazanılması da beni bu planı uygulamaya yöneltti, seti ve maçı kazanarak puan kaybı yaşamamamızdan dolayı sevinçliyim. Kızlarıma teşekkür ediyorum. Kaptan Zeynep’in takımı yönlendirmesinden çok memnunum” dedi.
 
HOCAYA PASTA KESTİLER 
Kadıköy Gençlik Spor Kulübü baş antrenörü Can Çavuşoğlu yeni yaşını antrenman salonunda kutladı. 13 Mart’ta doğum günü olan Can hocaya genç ve  A bayan takımı sporcuları  pasta keserek sürpriz  yaptılar. Antrenmandan sonra mumlarla süslü pastayı kesen Can hoca sezonun takımlar için güzel geçtiğini, bundan sonraki senelerin Kadıköy için daha iyi geçeceğini söyledi.
 
KADIKÖY, HAYDARPAŞA’DAN RÖVANŞI  ALDI
Türkiye bayanlar deplasmanlı bölgesel ligi L gurubu mücadelesinde Kadıköy Gençlik, ilk devrede 2-3 yenildiği Haydarpaşa’yı 3-1 yenerek rövanşı aldı.
Kadıköy Gençlik, bu galibiyet sonrasında en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 4’e yükselterek, maçların bitmesine 1 hafta kala birinciliği garantiledi.
Maça Zeynep, Benil, Işınsu, Çiğdem, Aslı, Ecem ilk altısıyla başlayan Kadıköy Gençlik, libero Gülay’ın sakatlanmasından dolayı smaçör Duygu’yu libero olarak sahaya çıkarttı. Mücadeleye hızlı başlayan Kadıköy, manşet getirmekte  zorlanmayınca Işınsu’nun etkili ve akıllı hücumları, Benil’in ve Çiğdem’in rakip blokları karşılamalarıyla bu seti 25-18 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sete 1-0 önde başlamanın moraliyle başlayan Kadıköy bu sette de  Ecem’in sayı olan smaçları, pasör Zeynep’in akıllı pasları, Aslı’nın hücumlarıyla 25- 17 seti alarak, 2-0 öne geçti. Maçın 3. seti tamamen Kadıköy Gençlik’in kontrolündeydi. Bir ara skor 17- 11 Kadıköy lehine  oldu. Ancak Haydarpaşa pes etmek istemedi ve sete ortak oldu ve seti 23-23 berabere duruma getirdi. Yapılan basit  hatalar sonucunda Kadıköy seti 23-25  kaybetti. 4. sete yorulan Benil’in yerine Şeyma’yı alarak başlayan Kadıköy, maçın başından beri iyi manşet getiren libero Duygu’nun, Haydarpaşa’nın etkili smaçlarını inanılması güç müdahalelerle çıkarması, Işınsu’nun  bu sette devleşmesi sonucu seti 25-18 alarak maçı 3-1 kazandı ve ligin bitmesine 1 hafta kala puanını 19 a çıkartarak en yakın rakibi 1907 Kanarya’dan 4 puan, Haydarpaşa’dan 5 puan öne geçti.
 
P U A N   C E T V E L İ  
 
Kadıköy Gençlik: 19  
1907 Kanarya: 15
Haydarpaşa: 14
Samanyolu: 8
Kızıltoprak: 0
 

ARŞİV