Kılıçdaroğlu'na ‘62' yazılı forma

FB Kulüp Başkanı Yıldırım’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Şike iddialarına yönelik dava sürecinde Aziz Başkan'ın yaşadığı tablo içimize sinmedi’ dedi.

20 Eylül 2012 - 15:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Eylül Pazartesi günü Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret ederek, bir süre Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile görüştü. Aziz Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk defa kulüplerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında gerçekleşen ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve parti yetkilileri, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı ile sarı-lacivertli yöneticiler de hazır bulundu.
Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na memleketi Tunceli’nin plakası olan 62 numaralı Fenerbahçe forması hediye etti.

FENERBAHÇE BÜYÜK BİR CAMİA              
Ziyarette konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe'nin Türk spor tarihinin çok önemli bir parçası olup, hem bölgede hem ülkede hem dünyada ender spor kulüplerinden birisi olarak, sporun birçok dalını kapsayan geniş bir camia olduğunu söyledi.

CHP SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETTİ                                                                                          Aziz Yıldırım'ın yargılandığı futbolda şike iddialarına yönelik davayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Süreci CHP olarak yakından izlemeye çalıştık. Hukukçu vekillerimiz izledi. Çünkü biz demokrasilerde herkesin düşüncesini özgürce söyleyebileceği bir ortamın yaratılmasını isteriz. Demokraside siyasal iktidar dernekler üzerine, kulüpler, bireyler üzerine baskı kurmamalı ve kuramamalı. Bu bağlamda Aziz Başkan'ın yaşadığı tablo bizim içimize sinmedi” dedi. Süreçte, kamuoyunun büyük bir tepki gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe taraftarlarının duyarlılığını ve demokrasiye bağlılıklarını televizyon ekranlarından izlediklerini ve mutlu olduklarını aktardı. Kılıçdaroğlu, zaman zaman Fenerbahçeliler kadar dişli olmadıkları eleştirileri aldıklarını, bundan da kendilerine ders çıkardıklarını söyledi. 
Fenerbahçe'nin tarihinin, bundan sonraki başarılarının göstergesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Geçmişte yaptığı çabalar bunu gösteriyor. Siyasetçi olarak bizim görevimiz, kulüplerin çok daha rahat koşullarda çalışmalarına olanak sağlamaktır. Hukuksal eksiklikler varsa onları gidermektir. Önlerinde bazı engeller varsa onları kaldırmaktır. İktidarın ve muhalefetin yapması gereken budur.”
Aziz Yıldırım’ın tutuklu bulunması sebebiyle parlamentoya bir yasa teklifi geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, hemen her türlü desteği vereceklerini söylediklerini sözlerine ekledi. Yaşadığı sürecin sadece kendisine ait bir süreç olmadığını belirten Aziz Yıldırım da, “Aslında bu hem kulübümüzün hem de Türk futbolunun yaşadığı bir süreçti. Bu sürecin sonunda biz inanıyoruz ki yargı kendine düşen görevi tarafsızca yapacaktır ve bunun sonunda daha net konuşma şansını yakalayacağız. Şu anda yargıda olduğu için ne olumlu ne olumsuz yönde bir şeyler söylemek istemiyorum. İnşallah yargıdan sonra söyleyeceğim” dedi.
Fenerbahçe'nin Atatürk'ün kulübü olduğunu belirten Yıldırım, Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Fenerbahçe'nin sadece futbol değil, spor kulübü olduğunu belirten Başkan Yıldırım, amatör branşlarda da önemli çalışmaları olduğunu aktardı. Konuşmaların ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendisini ziyarete gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na üzerinde ismi yazılı 62 numaralı bir forma hediye etti.
 
 

ARŞİV