Kızıltoprak'ın 'süper' takımı

Kızıltoprak’ta bir semt kulübü olan Kızıltoprak Spor Kulübü, İstanbul Amatör Basketbol Süper Ligi’nde

10 Kasım 2016 - 16:42
Mustafa SÜRMELİ
Kızıltoprak Spor Kulübü, Kadıköy ilçesinin İstanbul amatör basketbol liglerinde yer alan başarılı takımlarından biri. Bir semt kulübü olan Kızıltoprak Spor Kulübü, yöneticilerinin sporun içinden gelen kişiler olması dolayısıyla yıllardır basketbolu en güzel şekilde sahaya yansıtan kulüplerden.

OKUL BAŞARISI ÖNEMLİ
Kadıköy’ü sporda en iyi şekilde temsil etmeye çalışan kulübün sporculardan başarılı olmalarını beklediği diğer konu da dersler! Kulüp, okul başarısına da sahadaki başarı kadar önem veriyor. Kulüp kurucusu ve antrenörü Teoman Özgün, birkaç yıllık verimli bir çalışma programı sonunda kulüp olarak süper lig seviyesine takım çıkardıklarını anlattı. “Kendi oyuncularımızı yetiştirip, onların üst düzey basketbol oynayabilen sporcu olmalarını başarabilen bir kulüp haline geldik. 120 kişilik oyuncusu ve spor okulu olan, iki ayrı salonda sporcu yetiştiren, yaklaşık 12 tane takımı olan bir kulübüz. Bu 12 takımın haricinde 2 takımımız, İstanbul’da 370 tane kulübün erişmeye çalıştığı 20 takımlık süper ligde boy gösteriyor. Aynı zamanda genç ve yıldız kategorisinde ikisini aynı anda çıkartan tek kulüp olarak da bu 20 takım arasında yer almaktayız. Spor ve okul başarısı olmazsa olmazımız” diyen Teoman Özgün, beden eğitimi ve spor konusunda üniversite öğrenimini tamamlayan kardeşi Bülent Özgün ile spora katkıda bulunduklarını belirtti.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Teoman Özgün, bir basketbol kulübü kurma hayalinin üniversite yıllarına uzandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Milli takımımızın eski baş antrenörü, bizi yetiştiren ve aynı zamanda kulüplerin alt yapılarını ve bu zamanki basketbolu şekillendiren insan olan Önder Seden’in öğrencisi olmamızla başlıyor bu hayal. Üniversiteden sonra Beden Eğitimi öğretmeni ve antrenör olarak basketbola adım attık. Yıllar önce basketbol eğitimi vermeye başladık ve ilk kez 2004 yılında Kızıltoprak semtinin kulübü olarak amatör liglerde yer almaya başladık”. Kulüp, üniversite öğrenimlerini spor branşında tamamlayan uzman eğitimciler eşliğinde İstanbul Anadolu Lisesi ile Erkut Soyak Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda antrenmanlarını sürdürüyor.

“GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Spor ahlakını benimsemiş profesyonel sporcular yetiştirmenin yanı sıra, vatanını seven, vatanına faydalı fertler yetiştirme gayretinde olduklarını belirten Özgün, “Bize emanet edilen çocuklarımıza daha da iyi bir eğitim verebilmek adına her geçen gün kendimizi yenilemekte ve bir adım daha öne gitmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza gerekli hayat tecrübesini kazandırmak ve onları toplum bilincine uygun olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Biz geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bunun için de her geçen gün bir adım ileri atarak, kendimizi yenileyerek çocuklarımıza ve ailelerine daha faydalı bir kulüp olmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ARŞİV