Kızlarımız dünya ikincisi oldu

İstek Kemal Atatürk Okulları Genç Kız Tenis Takımı, Türkiye şampiyonluğunun ardından Fransa’da katıldığı Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Dünya Tenis Turnuvası’nda Dünya ikinciliği kazandı.

30 Mayıs 2011 - 12:57

İstek Kemal Atatürk Okulları Genç Kız Tenis Takımı, Türkiye şampiyonluğunun ardından Fransa’da katıldığı Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Dünya Tenis Turnuvası’nda Dünya ikinciliği kazandı.


Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Dünya Tenis Turnuvası’nda yarı finalde Avustralya Tenis Takımı’nı yendikten sonra final maçını China Taipei Tenis Takımı ile oynama başarısı sergileyen kızlarımız şampiyonluğu elinden kaçırarak ikinciliği kazandı. 27 Mart-3 Nisan 2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Gençler Türkiye Tenis Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu İstek Kemal Atatürk Okulları Genç Kız Tenis Takımı, 16-20 Mayıs 2011 tarihlerinde Fransa'da gerçekleşen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Dünya Tenis Şampiyonası’nda da Dünya ikinciliği elde etti.
Şampiyonada çok başarılı bir mücadele sergileyen Genç Kız Tenis Takımımız, güçlü rakiplerini birer birer yenmesini bildi. Avustralya Tenis Takımı ile oynadığı yarı final maçını da kazanarak büyük bir başarı sergiledi. Finale yükselen takımımız China Taipei yenemese de elde ettiği başarıyla tarihe geçti.
Genç Kız Tenis Takımımız kazandıkları Dünya ikinciliğini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türk gençliğine armağan ettiğini açıkladı. İstek Kemal Atatürk Okulları’ndan yapılan açıklamada, “Dünya Tenis Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden öğrencilerimiz Başak Eraydın, Seda Arantekin, Mina Saygı, Füsun Demir ve Yağmur Baydar ile gurur duyuyoruz” denildi.
Genç Kız Tenis Takımı 21 Mayıs Cumartesi günü Fransa’dan İstanbul’a döndü. Saat 22.10’da Atatürk Havaalanı’na inen Genç Kız Tenis Takımı’nı, İstek Kemal Atatürk Okulları öğrencileri, velileri ve yöneticileri alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı.

MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV