Koşar: ‘Bugünleri de gördüm'

1.Hakkı Koşar Geleneksel Karate-Do Turnuvası Balıkesir’de düzenlendi. 38 yıl Kadıköy’de spora hizmet eden Koşar, yaşarken unutulmamanın mutluluğunu işte bu sözlerle ifade etti: ‘Allah bugünleri de...

08 Haziran 2011 - 10:00

1.Hakkı Koşar Geleneksel Karate-Do Turnuvası Balıkesir’de düzenlendi. 38 yıl Kadıköy’de spora hizmet eden Koşar, yaşarken unutulmamanın mutluluğunu işte bu sözlerle ifade etti: ‘Allah bugünleri de gösterdi.’


Türk karatesinin önderi, Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı ve 8.Dan Siyah Kuşak sahibi Hakkı Koşar adına Balıkesir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Karate-Do temsilciliği tarafından Balıkesir’de 28-29-Mayıs 2011 tarihlerinde ilk defa bir karate turnuvası gerçekleştirildi.
“1. Hakkı Koşar Geleneksel Karate-Do Turnuvası” adıyla gerçekleştirilen spor etkinliğine Türkiye’nin çeşitli illerinden 74 spor kulübü, 370 sporcuyla katılarak Karate’nin Türkiye’deki ustasına olan sevgi, saygı ve bağlılıklarını ifade ettiler. Gelecek yıllarda Bursa, Çorlu ve İstanbul’da devam etmesi planlanan Hakkı Koşar Geleneksel Karate-Do Turnuvası’nda; kulüplerin yanı sıra büyükler ve ferdi kategorilerinde de katılımın kabul edileceği bildirildi.


38 YIL KADIKÖY’DE SPORA HİZMET ETTİ
Hakkı Koşar, Kadıköyümüzde 38 yıldan bu yana Koşar Karate-Do Gençlik Spor Kulübü’nde binlerce öğrencinin sporla ve karate ile tanışmasına vesile oldu. Karate öğrettiği kulübünde adeta bir okul gibi öğrencileriyle ilgilenen babacan spor adamı Hakkı Koşar, bu tutumuyla sadece Kadıköy’de değil, tüm Türkiye’de bir ekol haline gelerek sevgi ve saygı gören bir kişi oldu.
Turnuvada; Antrenörleri 7. Dan Siyah kuşak Melek Koşar Hacıoğlu, 7. Dan Siyah kuşak Meltem Koşar Yozgat, 6.Dan Siyah kuşak Banu Koşar, 5. Dan Siyah kuşak Reyhan Koşar Kıvrak ve turuncu kuşak minik sporcu Esma Oruç'un gösterileri de taktir ve alkışlarla izleyenleri büyüledi.
Ayrıca Koşar’ın talebelerinden Enes Oruç, Atilla Saban ve Abdülkadir Karaçalı da kendi Kata gruplarında Şampiyon olmayı başararak, Hakkı Koşar adına düzenlenen turnuvada, hocaları Koşar’ın gururu oldular.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV