Koşuyolu Spor Kulübü iyi yolda

1968’den bu yana Koşuyolu Mahallesi’nde futbol takımı olarak faaliyet gösteren köklü kulüp, bir grup sporsever gönüllü genç tarafından kuruldu.

11 Kasım 2010 - 10:56

1968’den bu yana Koşuyolu Mahallesi’nde futbol takımı olarak faaliyet gösteren köklü kulüp, bir grup sporsever gönüllü genç tarafından kuruldu.

Kadıköy’ün en nezih semtlerinden biridir Koşuyolu. Gerek semtin dokusu, gerekse sosyal çevre olarak Koşuyolu parmakla gösterilecek mahallelerden biridir. Yeşil alanları, insanlarının mütevazılığı, sosyo-kültürel gelişmişlik düzeyi semte ayrı bir güzellik ve çekicilik katar. Koşuyolu için kentin karmaşasından biraz uzak ve dingin ortamıyla cazibe yeridir dersek abartmış olmayız. İşte bu güzel semtin bir de kendi adıyla spor kulübü mevcut. 1968’den bu yana Koşuyolu Mahallesi’nde futbol takımı olarak faaliyet gösteren bu köklü kulüp, bir grup sporsever gönüllü genç sayesinde o yıllarda bir mahalle takımı olarak spora merhaba demiş. 1979 yılında da amatör kulüp statüsünde resmi olarak maçlara çıkmaya başlamış Koşuyolu Spor Kulübü. O yıllardan bu güne çok yol kat edilmiş. O yıllarda takımın ilk kaptanı olan Erdal Akışlı şimdi Koşuyolu Spor Kulübü’nün 2. Başkanı. Kulübün Başkanlığını ise işadamı Bülent Taşçı yürütüyor. Asbaşkan Haluk Okumuş ile Futbol Şube Sorumlusu Metin Karabiber ile birlikte takımı daha ileriye nasıl götürürüz diye çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu isimler sadece kendi kulüplerinin geleceği için değil, Kadıköy’deki tüm amatör kulüplerin daha iyi şartlarda amatör sporlara hizmet edebilmeleri için kafa yoruyorlar. Kadıköy gibi nezih bir kette amatör sporların daha iyi şartlarda ve günün koşullarına uygun şekilde spora hizmet etmeleri için projeler üretiyorlar.
UMUT VERİCİ İZLENİMLERLE AYRILDIM
Geçtiğimiz hafta sonu Koşuyolu Spor Kulübü’nü ziyaret ettim. Koşuyolu Mahallesi’nin güzel olduğunu zaten biliyordum ama spor kulübünün de bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim açıkçası. Röportaj öncesi kafamda klasik bir amatör spor kulübü görüntüsü çizmiştim. Zor şartlarda spor faaliyetlerini yapmaya çalışan bir amatör kulüp, forması bile olmayan bazı futbolcular göreceğimi tahmin ediyordum. Yanılmışım ama yanıldığıma sevindiğimi belirtmeliyim. Muhteşem bir antrenman sahası, muhteşem bir kulüp binası, Tertemiz formalar, pırıl pırıl gençler…
Yöneticilerin bunda emeği yok mu? Asıl en büyük alkış onlara. Başkan dâhil, tüm yöneticiler amatör kulüp nasıl yönetilir, adeta bunun dersini veriyorlar. Başında da belirttiğimiz gibi onlar Koşuyolu Spor Kulübü’ne gönüllerini vermişler. Gençlik yıllarında çok ter dökmüşler tozlu sahalarda. Şimdi ise yöneticilik yaptıkları kulüplerinde hizmet ediyorlar spora. Takım ilk yıllarında şampiyonluk tatmış. Bir ara ikinci amatörden birinci amatöre çıkmayı başaran takım, tekrar bir düşüş yaşamış. Ama azimle çalışmışlar ve tekrar birinci amatör lige çıktıktan sonra bir daha düşmemişler ligden. 10 takımın mücadele ettiği ligde üst sıralara çıkma gayreti içinde Koşuyolu Spor Kulübü’nün futbol takımı. İkinci ile arasında 4 puanı vardı röportajı gerçekleştirdiğimiz hafta. Koşuyolu Spor Kulübü’nün A, Genç, Yıldız ve Minik kategorilerinde futbol takımları var. Büyüklerde ise voleybol ve basketbol takımları da amatör kümede mücadele veriyor. Amatör A Takımını Samsunsporlu eski profesyonel futbolcu Orhan çalıştırıyor. Yardımcılığını ise Ali Rıza Hayman yapıyor. Altyapı Futbol Okulu’nun sorumlusu ise Can Yılmaz. 4 kategoride 150 genç iyi birer futbolcu olmak için çalışıyor Koşuyolu Futbol Okulu’nda. 8-16 yaş aralığındaki pırıl pırıl gençler, başarılı yöneticiler sayesinde pırıl pırıl tesislerde futbola adım atıyorlar. Kadıköy’de sayısı 10’u geçen birçok amatör spor kulübünün, Koşuyolu Spor Kulübü’ndeki olanaklara sahip olmadığını düşününce bu fırsat herkese nasip olmaz diye düşünmemek elde değil. Gençlerin, çocukların kötü alışkanlıklardan, sokakların tehlikelerinden korunması, kurtarılması konusunda sporun ne denli önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Kadıköy’de sporun amatör düzeyde de kalkındırılması için acilen amatör kulüpler için daha modern ortamlar sağlanması gerekliliği ortaya çıkıyor. Bu ortam sağlanmalı ki gelecek kuşakların sporla tanışmaları ve hayatlarında spora yer vermeleri teşvik edilmeli.
 


ARŞİV