Kupa Polis Bayramı'nda sahibini bulacak

‘Emniyet içinde skor için değil, dostluk için futbol’ sloganıyla devam eden futbol turnuvasında minik kramponlar halı sahada marifetlerini sergiliyor.

23 Mart 2011 - 11:13

‘Emniyet içinde skor için değil, dostluk için futbol’ sloganıyla devam eden futbol turnuvasında minik kramponlar halı sahada marifetlerini sergiliyor.


Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Müdürü Hakan Boydak yönetiminde gerçekleştirdiği örnek proje ve çalışmalarla adından söz ettiriyor. Bu çalışmalardan biri de İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen “İlköğretim Okulları Arası Geleneksel Futbol Turnuvası”.
Bilindiği üzere turnuvanın ilki geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nde düzenlenmişti. Özetle polis-çocuk arasındaki iletişim ve yakınlaşmanın sağlanması ve geliştirilmesi için gerçekleştirilen “İlköğretim Okulları Arası Futbol Turnuvası” Kadıköy’deki okullardan, ailelerden en önemlisi de çocuklardan yoğun ilgi görünce turnuvanın bu yıl da düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi kararlaştırıldı.


POLİS-ÇOCUK EL ELE GÜVENLİ GELECEĞE
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak’ın özel önem verdiği projelerin başında geldiği belirtilen proje sayesinde özetle, ilkokul çocuklarının polisle yakınlaşması ve sokağın tehlikelerine karşı polisin, onun yanında olduğunu bilmesi amaçlanıyor. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarının özveriyle destek verdiğinin özellikle vurgulanması gereken proje, bu yıl “Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği İlköğretim Okulları Arası 2. Geleneksel Futbol Turnuvası” adıyla 21 Mart Pazartesi günü saat 10:00’da yapılan maçlarla başladı. Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi halı sahalarında düzenlenen turnuva 8 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. 43 okulun iştirak ettiği turnuvada; Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yel değirmeni Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklarımızın oluşturduğu takım ile Dosteller İşitme Engelliler Okulu takımı da yer alıyor. 21 Mart Pazartesi günü başlayan turnuva kapsamında Perşembe gününe kadar günde ortalama 6 maç yapıldı. İlkokul çocuklarının centilmence geçen maçları büyükler için de etkileyici bir örnek oldu. Çocuk sesleri ve gülüşleriyle heyecanla geçen maçların sonunda Yunus Timi ve Toplum Destekli Polis birimine bağlı polis ağabeyleri küçük futbolculara meyve suyu ve çikolata ikram ettiler. Turnuvanın düzenlenmesinde gayret gösteren kahramanlardan biri olan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğinden komiser yardımcısı Ümit Akbulut madde bağımlısı çocukları da sahada görmenin özlemi içinde olduklarını, onları da topluma kazandırmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “İlçe Emniyet Müdürümüz Hakan Boydak’tan aldığımız destekle çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı yarınlara ulaşması için tüm camia olarak şevkle hizmet ediyoruz” dedi.
Geçen yıl ulusal medyanın da ilgi gösterdiği turnuva sonunda şampiyon olan takıma kupası 10 Nisan Polis Bayramı’nda Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında verilecek.


Mustafa SÜRMELİ


 


ARŞİV