Kupa, Polis Bayramı'nda sahibini buldu

‘Emniyet içinde skor için değil, dostluk için futbol’ sloganıyla devam eden futbol turnuvası sona erdi.

12 Nisan 2011 - 10:28

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen “İlköğretim Okulları Arası Geleneksel Futbol Turnuvası” sona erdi. Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın final maçı Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yıldönümüne denk getirildi ve dereceye giren takımlara ödülleri bu anlamlı günde verildi.
Polis-çocuk arasındaki iletişim ve yakınlaşmanın sağlanması ve geliştirilmesi için gerçekleştirilen “İlköğretim Okulları Arası Futbol Turnuvası” bu yıl da Kadıköy’deki okullardan, ailelerden en önemlisi de çocuklardan yoğun ilgi gördü.


DİZİ OYUNCULARI DA TÖRENDEYDİ
“Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği İlköğretim Okulları Arası 2. Geleneksel Futbol Turnuvası”na Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde kalan çocukların oluşturduğu takımlar da katıldı. 45 okulun iştirak ettiği turnuvanın son günü İlhami Ahmet Örnekal İlköğretim Okulu ile Bostancı İlköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Mücadele içinde geçen karşılaşmadan İlhami Ahmet Örnekal İlköğretim Okulu 5-2 galip ayrıldı ve şampiyon oldu. Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yılına denk gelen final gününde Akasya Durağı adlı dizinin oyuncuları da çocukları yalnız bırakmadı. Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy Nüfus Müdürü Nebahat Özdemir, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun katıldığı kupa töreninde dizi oyuncuları Zeki Alasya, Pelin Sönmez, Ayça İnci, Onur Şan’a çocukların ilgisi büyüktü.
10-12 yaş grubu çocuklar ise polis ağabeylerinin etkinlikte dağıtılması için getirttiği pamuk şeker ve macuna hücum ettiler. Hem tatlı yediler hem de mutlu bir gün geçirdiler. Çocukların kahramanı şirin polis Kanka ise çocukları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Kanka ile çocukların muhabbeti görülmeye değerdi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi takımı ile Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü futbol takımının 5 dakikalık bir gösteri maçı ise ilgiyle izlendi. Dosteller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Takımı’na da madalya ve hediyelerini Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari verdi. Usta sanatçı Zeki Alasya ise Dosteller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Takımı futbolcularına özel ilgi göstererek onlara moral verdi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, ünlü sanatçı Zeki Alasya anlamlı mesajlar içeren konuşmalarıyla alkışlandılar. Kupalar verildi, hatıra fotoğrafları çektirildi. Türk futbol tarihine adını yazdıran isimlerden Cemil Turan da etkinlikte madalya ve hediye verenler arasındaydı. Polis ağabeyleri çocukları yine unutmadı. Törenin ardından tüm çocuklara polis ağabeyleri tarafından futbol topları dağıtıldı. Evlerine ellerinde yepyeni toplarıyla dönen çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Törende sık sık Emniyet Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan klip müziği yayınlandı.


Mustafa SÜRMELİ


 


ARŞİV