Kuzey Tunçelli Avrupa Şampiyonu

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metre serbest stilde Dünya ve Avrupa gençler ile şampiyona rekoru kırdı

11 Temmuz 2024 - 13:53

Kuzey Tunçelli, Litvanya’nın Vilnius kentinin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 1500 metre serbestteki 14.41’lik derecesiyle Dünya Gençler, Avrupa Gençler, Şampiyona, 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarını kırarak üst üste ikinci kez Avrupa Gençler Şampiyonu oldu ve altın madalyaya uzandı. Milli sporcumuz böylece aynı şampiyonada iki farklı kategoride Avrupa şampiyonluğuna uzanma başarısı gösteren en genç yüzücü oldu.800 metre serbest finalinde de mücadele eden milli yüzücü, bu kategoride de 7.48’lik derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı ve 800 metrede 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarını kırarak  Avrupa Gençler Şampiyonu oldu. Bu şampiyonluklarla birlikte aldığı olimpiyat kotasını da 3’e çıkartan Tunçelli, Paris’te Türkiye’yi Emir Batur Albayrak ile birlikte Açık Su Yüzme Branşı 10 km mesafesinde de temsil edecek.Rekortmen yüzücü, geçtiğimiz sene Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 14.58’lik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olmuştu.

TÜRKİYE MADALYA SIRALAMASINDA 3. OLDU

Türkiye Gençler Milli Yüzme Takımı,  şampiyonayı 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamladı. Ay-yıldızlılar, İtalya (13 altın, 9 gümüş, 3 bronz) ve Macaristan'ın (4 altın, 3 gümüş, 4 bronz) arkasında takım halinde Avrupa üçüncülüğüne ulaştı. Madalyaların tamamını kazanan Türkiye'nin erkek yüzücüleri ise İtalya'dan (7 altın, 4 gümüş, 1 bronz) sonra organizasyonun en başarılı ikinci takımı oldu.

 

ARŞİV