Ligin favorisi; M.E. Marmara Akademi

Kadıköy’ün profesyonel voleybol ikinci ligindeki takımı, sezona şampiyonluk hedefiyle başladı

27 Ekim 2016 - 14:21

Mustafa SÜRMELİ
Mehmet-Erdem M.E Marmara Akademi Spor Kulübü, Bayanlar Profesyonel Voleybol 2. Ligi’nde yer alan tek Kadıköy takımı. 2014 yılında kuruldu. A takımla bu sezon 1. Lige çıkmak hedefleniyor. 29 Ekim Cumartesi günü M.E. Marmara Akademi Spor Kulübü Kadınlar Profesyonel Voleybol 2. Ligi’nde sezonun ilk maçını Burhan Felek Spor Salonu’nda oynayacak. Zor bir grupta yer aldıklarını ifade eden tecrübeli antrenör Erdem Hangül, “Oynayacağımız 2. Lig profesyonel liginde yaklaşık 6 tane belediye takımı var. Biz buna rağmen şampiyonluk hedefiyle oynuyoruz. Çünkü altyapımızdan başarılı sporcular yetiştirip, A takımımıza alıyoruz” dedi.

SPONSORSUZ PROFESYONEL
Takım, kendi salonu ve sponsoru olmadığı için ev sahibi olarak oynadığı maçlarını Burhan Felek Spor Salonu’nda oynuyor. Erdem Hangül, gruptaki pek çok takımın ise belediye takımı oldukları için kendi salonlarının bulunduğunu belirtti.
Kurum ve belediye takımlarının yoğun olduğu 2. Lig B Grubunda 9 takım içinde ilk ikiye girip Kadıköy ve İstanbul’u en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyleyen Erdem Hangül, “Takımın boy ortalaması yaklaşık 1,80. Favori takımlardanız. Pasör İdil Ulusoy, Cemre Kuzuloğlu, Ayşenur gibi tecrübeli isimleri transfer ettik. Takım pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi günleri haftada 4 antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

AMATÖR SPORUN ZORLUKLARI
Amatör kulüplerin içinde bulunduğu zorlukları anlatan Erdem Hangül “Amacımız kadınları spora yönlendirmek, onlara sporu sevdirmek, gelecek yıllarda milli takım düzeyinde sporcular yetiştirmek. Bunun yanı sıra alt yapılarda ve a takımlarda profesyonel liglerde zor olsa da yer almak istiyoruz. Çünkü hiçbir sponsor desteğimiz yok. Ailelerin gösterdiği fedakârlıklarla desteklerle bunu başarmaya çalışıyoruz. Amatör sporlarda futbol ön plana çıksa da bizler de kadınlarımızın spor yapması için gayret ediyoruz. Spor futboldan ibaret değil. Kadıköy’de 2. Lig takımı olan tek profesyonel takımız” diye konuştu.

İDİL: “ÇOK İYİ HAZIRLANDIK”
Takımın en tecrübeli sporcularından Kaptan İdil Ulusoy, daha önce Vakıbank ve Güneş Sigorta başta olmak üzere birçok takımda oynadı. Voleybolun güzel bir spor olduğunu, takım olunabildiği zaman başarının da geldiğini söyleyen Kaptan İdil, “Takım ortamımız çok iyi. Antrenörlerimiz voleyboldan gelmiş, voleybol oynamış isimler. Alt yapıdan yetişen oyuncular var. Bir kulüp altyapıdan sporcu yetiştirebiliyorsa iyi bir kulüptür. İyi bir kulüpte bundan sonraki voleybol kariyerimi devam ettirmek istediğim için buradayım” dedi. Lige çok iyi hazırlandıklarını, başarılı olacaklarını söyleyen İdil, “Kolay bir rakip değiliz” dedi ve Kadıköylülerin desteğini beklediklerini belirtti.

12 TAKIMLA LİGLERDE
Mehmet Yusuf Koray ile Erdem Hangül gibi voleybolun içinden gelen, bir dönem voleybol oynayan tecrübeli isimlerin kurduğu ve çalıştırdığı M.E. Marmara Akademi Spor Kulübü 2016-2017 voleybol sezonunda 2. Lig A Bayan Profesyonel Voleybol Takımı’nın yanı sıra 7 kategoride 12 takımla İstanbul amatör voleybol liglerinde en çok takımla yer alan kulüp.
Kulübün, voleybolun yanı sıra basketbol, jimnastik, teak wando, pilates branşlarda da çalışmaları devam ediyor.

ARŞİV