Liseli gençlerin dostluk maçı

27 Ocak 2011 - 14:11

Kadıköy’de okullarımızda öğretimin yanı sıra sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler de yer alıyor. Bu konuda ek çabalar harcayan eğitimcilerin, bu tip sosyal ve sportif faaliyetler düzenlenmesinde önemli bir payı var. Bu çabaların başarıyla sergilenen bir örneği de geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Kadıköylü gençler sporun skor değil, dostluk için yapıldığını en güzel örneğiyle sergilediler.
Sporun dostluk, kardeşlik, barış amaçlı olduğunu öğrencilerine aşılamaya çalışan eğitimciler bu amaçlarına ulaşmak için çeşitli organizasyonlar ve hazırlık maçları düzenliyorlar. Böylelikle hem okullar hem de öğrencilerin birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına ortam hazırlıyorlar. Bunun en iyi örneklerinden biri de geçtiğimiz günlerde İstanbul Kadıköy Lisesi ile 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi öğrencileri arasında yapılan basketbol dostluk maçıydı. Skorun gölgede kaldığı bir ortamda gençler yeteneklerini sergilerken zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirmiş oldular.
İstanbul Kadıköy Lisesi kapalı spor salonunda oynanan basketbol karşılaşmasının galibi İstanbul Kadıköy Lisesi’nin çok sayıdaki izleyicilerini sonuç değil bu güzel organizasyon etkiledi. İki takım sporcularının ve izleyicilerin salondan neşeli ayrılması etkinliğin en güzel görüntüleriydi.


ARŞİV