Liseliler ‘Şah ve Mat' diyecekler

Kadıköy Anadolu Lisesi 3. Satranç Turnuvası, aralarında birçok köklü okulunun da bulunduğu İstanbul’daki liselerin yoğun katılımıyla 14-15-16 Ocak 2011 tarihlerinde okul kampüsünde gerçekleşecek…

13 Ocak 2011 - 14:24

Kadıköy Anadolu Lisesi 3. Satranç Turnuvası, aralarında birçok köklü okulunun da bulunduğu İstanbul’daki liselerin yoğun katılımıyla 14-15-16 Ocak 2011 tarihlerinde okul kampüsünde gerçekleşecek…

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin, Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) ile “Spor ve Satranç Kulübü” koordinasyonunda düzenlenecek “İstanbul Liselerarası 3. Satranç Turnuvası” 14-15-16 Ocak 2011 tarihlerinde okul kampüsünde gençleri buluşturuyor.
3 gün sürecek turnuva, İstanbul’daki 40 liseden 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Turnuvaya, İstanbul Şehir Üniversitesi ana sponsor ve Sirus, NTCU ve Naci Halıcı Dershaneleri sponsor olurken; KALEV Yönetim Kurulu Başkanı Halim Çun, geliştirerek gelenekselleştirdikleri Satranç Turnuvası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Gençlerin problemlere analitik yaklaşıp, strateji geliştirebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, karar alma becerisine sahip bireyler olarak yetişmelerine satranç aracılığı ile katkıda bulunmayı hedeflerken, satrancı sadece bir spor olmanın ötesinde, zihinsel gelişimi güçlendiren, kapsamlı bir eğitim ve akademik gelişim projesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.
16 Ocak 2011 Pazar günü saat 19.00 da Maarif Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreninde, ilk üç dereceye giren okul takımlarına kupa ve madalyaları, masa derecesi yapan gençlere madalyaları ve tüm katılımcılara katılım sertifikaları verilecek. Dereceye girenlere ayrıca KALEV tarafından da çeşitli ödüller verilecek.
Ayrıntılı bilgi; www.kalev.org.tr Tel: 216 338 95 78 / 79 [email protected]
Turnuvaya katılan okullar da şunlar:
50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi, Atakent Lisesi, Ataşehir Anadolu Lisesi, Bağcılar And. Teknik ve End. Mes. Lisesi (2 takım), Beşiktaş Anadolu Lisesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi, Fatih Davutpaşa Lisesi, H. Avni Sözen Anadolu Lisesi (2 takım), İstanbul Lisesi (2 takım), Kadıköy Anadolu Lisesi (3 takım), Kadir Has Anadolu Lisesi, Kocasinin Şehit Samet Kırbaş E.M.L. (2 takım), Kuleli Askeri Lisesi (2 takım), Maltepe Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesi, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi, Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu, Pendik Türk Telekom Teknik ve Eml. Prof. Dr. Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi, Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Suadiye H. Mustafa Tarman Lisesi, Şişli Anadolu Teknik Lisesi, Şişli Endüstri Meslek Lisesi, Taksim Ticaret Meslek Lisesi, Terakki Vakfı Okulları Özel Şişli Terakkki Lisesi, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Üsküdar American Academy (2 takım), Üsküdar Cumhuriyet Lisesi, Vefa Lisesi.


ARŞİV