Maltepe'de spor gelişiyor

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Maltepe’ye kapalı spor salonu kazandırma çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

18 Nisan 2011 - 11:30

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Maltepe’ye kapalı spor salonu kazandırma çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Başkan Zengin, E-5’in üst ve alt kısmı olarak iki bölgeye de spor alanı yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Maltepe Belediye Başkanı, “Girne Mahallesi’nde 2005 yılında gündeme gelen ama yapılmayan bir spor salonu projesi var. Projeyi güncelledik, Özel İdare ile görüşerek hayat bulmasını sağlayacağız. Bize terk edilen ayrıca beş dönümlük bir diğer arazi de kapalı spor salonu yapacağız” dedi. Başkan Zengin projenin bir yılda tamamlanacağını belirtti. Diğer yandan Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük kulüplerin de yer gösterildiğinde spor salonu yapımı için teklif getirdiğini belirten Başkan Zengin, İl Spor Müdürlüğü’nün de kendilerine destek olacağını söyledi.
Maltepe Belediyesi spor projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve tenis şampiyonu Murat Ertürk’ün koçluğunda yetişen iddialı tenisçiler başarı serüveni yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fındıklı Mahallesi’nde yaşları yedi ile on arasında değişen yedi çocuk hocaları Murat Ertürk’ün yönetiminde haftanın iki günü antrenman yaparak disiplinli bir çalışma örneği gösteriyor. Yarıyıl karnelerinin yüzlerini güldürdüğünü belirten geleceğin şampiyon adayları, tenisin okul başarılarını desteklediğini ve motivasyon sağladığını ifade ediyorlar.
Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Başkan Zengin tenisçileri ziyaret etti. Maltepe Belediyesi’nin “Geleceğin tenisçileri yetişiyor” pilot projesinin yıldız sporcuları Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ziyareti ile moral depoladı. Türkiye şampiyonlarından Tenis Antrenörü Murat Ertürk’ün çalıştırdığı tenisçilerin 6 ay içinde geçirdikleri değişimden etkilendiğini belirten Belediye Başkanı Zengin projenin önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaşacağını söyledi.
Maltepe’de spordaki başarılar bunlarla da bitmedi. En flash gelişme ise Maltepespor’un şampiyonluğuydu. Mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi 10.Grup'ta son hafta deplasmanda Osmanelispor'u 3-2 yenerek 3.Lig'e yükselen Maltepespor’lu futbolcular ve kulüp yöneticileri ''Şampiyonluk Kutlamaları''nda Maltepeliler’den büyük ilgi gördü. Maltepe Belediyesi, lig boyunca desteklediği Maltepespor’un son karşılaşması için onbeş otobüs kaldırdı.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV