Marmara Basket şampiyonluk yolunda

400 lisanslı basketbolcusuyla Kadıköy’ün sporcu fabrikası gibi olan Marmara Basketbol, U16 kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu hedefliyor

13 Ocak 2017 - 11:42

Marmara Basketbol, çocukluk ve gençlik döneminde uzun yıllar profesyonel basketbol oynayan Savaş Karakaş ve Rasim Onur Tüysüz tarafından 2009 yılında Kadıköy’de kuruldu. Daha sonra Üsküdar, Koşuyolu ve Kartal’da kurduğu basketbol okullarıyla da adından söz ettirmeyi başardı.

Alanında uzman, lisans eğitimlerini tamamlamış 18 antrenörle eğitim veren kulüpte, 8 yaşından 17 yaşına kadar olan sporcular Marmara Basketbol Liginde oynayarak tecrübe kazanıp lisanslı sporcu olabiliyor. 3 şubesinde toplamda 600 sporcusu bulunan kulübün bünyesinde 400 lisanslı sporcu bulunuyor. Bunlardan en seçkin 16 sporcu 16 yaş altı kategorisinde Türkiye Basketbol Federasyonu Ligi’nde mücadele ediyor. 2016-2017 sezonunda Türkiye Şampiyonası parolasıyla yola çıkan takım yoluna emin adımlarla devam ediyor.

İLK YILDA ÜÇÜNCÜLÜK

2010-2011 sezonunda İstanbul Marmara Spor Kulübü Derneği olarak basketbol altyapı müsabakalarına katılma kararı alan kulüp, küçük takımdan A takıma kadar her yaş kategorisinde takımlar kurdu. 2010-2011 sezonunda İstanbul Marmara A Takımı, kurulduğu ilk sene İstanbul üçüncüsü olarak İstanbul derecesi kazandı. Marmara Basketbol, çalışmalarına 2010-2011 sezonunda bir yenisini ekledi ve Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu Rasim Onur Tüysüz ile birlikte İstanbul Üsküdar Lisesi Spor Salonu’nda üçüncü şubesini açtı. Üsküdar Marmara ile birlikte daha da güçlenen kadro Üsküdar Marmara takımlarını da altyapı liglerine sokarak lisanslı sporcu sayısını ikiye katladı. Başarılı geçen sezonların ardından kulüp büyümeye devam etti.

AMATÖR BASKETBOL LİGİ VAR

2011-2012 sezonundan bu yana liglere katılmakta olan İstanbul Marmara Spor Kulübü, bünyesinde çok sayıda sporcu yetiştirirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Anadolu Efes ve benzeri büyük kulüplere sporcu gönderdiği de oluyor.

Marmara Basketbol tamamen kendi imkânlarıyla İstanbul altyapı takımlarının yer aldığı, onların lig, hazırlık maçı ve turnuva maçları oynayabileceği bir lig bile oluşturdu. 2013-2014 yılından bu yana Marmara Basketbol Ligi adıyla düzenlenen amatör basketbol ligi sayesinde her yıl onlarca takımın katıldığı seyir zevki yüksek maçların oynandığı spor etkinliği gerçekleştiriliyor. Kulüp aynı zamanda kendi bünyesinde yetiştirdiği sporculara, 21 kulüp ve 96 takımın katıldığı Marmara Basketbol Ligindeki maçlarda tecrübe kazandırıyor. Marmara, sömestr döneminde Kış Basketbol Kampları, yaz aylarında Yaz Basketbol Kampları, Yaz Spor Okulları ve Sezon Öncesi Hazırlık Kampları düzenliyor.

İstanbul Marmara Spor Kulübü Başkanı Savaş Karakaş ve Rasim Onur Tüysüz, “Ülkemizde gençliğe sporu sevdiren, kendi yetiştirdiği sporcularla üst düzey başarılar elde etmeyi hedefleyen, sektörde lider bir spor kulübü olmayı, Türk basketboluna zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi, ülkemizdeki lisanslı basketbolcu sayısını arttırmayı, genç nesli spora yönlendirerek sokaktaki zararlı alışkanlıklardan ve arkadaşlıklardan korumayı, özgüveni yüksek, kendini iyi ifade edebilen, başarılı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundular.


ARŞİV