Marmara Üniversitesi Avrupa yolunda

Marmara Üniversitesi Spor Klübü Korfbol Takımı Europa Shield’e doğrudan katılmaya hak kazandı. Kadıköylü ekibimiz Europa Shield’e katılan ilk Türk takımı olacak.

13 Haziran 2014 - 09:08

Mustafa SÜRMELİ
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından 16-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Korfbol Şampiyonası’nda 2. olan Marmara Üniversitesi Spor Kulübü Korfbol Takımı Europa Shield’e doğrudan katılmaya hak kazandı.
5 gün boyunca çeşitli illerden 8 takımın mücadele verdiği Türkiye Büyükler Korfbol Şampiyonası finalinde Kocaeli Üniversitesi SK ile karşı karşıya gelen Marmara Üniversitesi SK, turnuvayı 2. olarak tamamladı.
Elde ettiği başarıyla Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeye hazırlanan Marmara Üniversitesi SK Korfbol Takım Menajeri Lale Güler, “Çok güzel bir turnuva dönemi geçirdik ve şampiyonayı 2. olarak tamamlayıp Avrupa’nın güçlü takımlarının yer aldığı Europa Shield’e katılma hakkı kazandık. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Hedefimiz; her takım gibi güzel sonuçlarla ülkemize dönmek” dedi.
Her yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen korfbol takımlarının mücadele verdiği Europa Shield, 2015 Ocak ayında düzenlenecek. Avrupa’nın güçlü takımlarının yer alacağı şampiyonada Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan Marmara Üniversitesi SK, aynı zamanda Europa Shield’e katılan ilk Türk Takımı olacak. Türkiye’yi Avrupa’nın en prestijli spor organizasyonlarından birinde temsil edecek ekibimiz Simge Eğretli, Aktuğ Karabay, Cansu Derindere, Hilal Karaş, Aziz Şentürk, Selin Sürek, İnanç Demirel, Nergis Genç, Taygun Erdöl, Gizem Büyükyiğit,Büşra İzal, Uzay Özkurt, Önay Özkurt’tan oluşuyor.
Europa Shield, A ve B kategorisindeki ülkelerin şampiyon olan takımlarının katıldığı Europa Cup haricindeki tek Avrupa Kupası ve B kategorisindeki ülkelerin liglerinde ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar ile C kategorisindeki ülkelerin şampiyonlarının katılabildiği bir turnuva.
 
KADIN VE ERKEKLERİN BİRARADA OYNADIĞI TEK TAKIM SPORU
Korfbol, Hollandalı beden eğitimi öğretmeni Nico Broekhuysen tarafından tasarlanan bir oyun. 3.5 metre yükseklikteki bir sepetten, futbol topu büyüklüğünde bir topun geçirilmesi esasına dayanan korfbol, 1903 yılında Hollanda’da oynanmaya başlandı. Korfbol, kadın ve erkeklerin aynı takımda yer aldığı dünyadaki tek takım sporu. Bir takım 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 sporcudan oluşuyor. Maçlar ise 30’ar dakikadan 2 devre şeklinde oynanıyor. Oyun sahası hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bir takımdan her bir bölgede 2 erkek 2 kadın oyuncu yer alıyor.
Türkiye korfbol ile ilk kez 1995 yılında tanıştı. Korfbol’un 2008 yılının başında Türkiye Gelişmekte Olan Spor Federasyonu çatısı altına alınmasıyla çok hızlı bir yükseliş trendine girdi. A Milli Takımın oluşturuldu ve Avrupa Kulüpler Kupası Türkiye’de organize edildi.
 

ARŞİV