Marmara Spor'a yaz geldi

Eskişehir'de düzenlenen Üniversitelerarası Süper Lig Futsal (Salon Futbolu) müsabakaları sonucunda Marmara Üniversitesi Futsal Erkek Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

19 Temmuz 2012 - 11:31
Su Sporları Sempozyumu
Su Sporları Sempozyumunun 5.si Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) düzenlendi.
Sempozyumla paralel olarak Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı Nilüfer İmre, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven katılırken; ayrı bir oturumda Avrupa Spor Başkenti ve 2020 Olimpiyatları adaylığı çerçevesinde su sporlarının geleceği tartışıldı.


Karatede Türkiye şampiyonları çıkardı
Marmara Üniversitesi, Amasya'da yapılan Üniversiteler Arası Türkiye Karate Şampiyonası'nda,  toplamda 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya alarak genel klasmanda Türkiye Şampiyonu oldu. Toplam madalya sıralamasında ise 9 madalya alan Marmara Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi zirveyi paylaştı.


Judocular hem erkek hem bayanlarda şampiyon
Marmara Üniversitesi Judo takımı hem bayan hem de erkeklerde takım halinde şampiyon oldu.Adıyaman’da yapılan Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonasında hem erkek hem bayanlarda takım halinde şampiyon olmuştur.


Rakette beli bükülmedi
Üniversitelerarası Türkiye Tenis Süper Ligi’nde Marmara Üniversitesi Bayan tenis takımı şampiyon olurken, erkek takımı da süper lig ikincisi oldu.Antalya’da yapılan şampiyonaya; Yrd. Doç. Dr. İrfan Gülmez, Yrd. Doç. Dr. Billur Yarsuvat ve Dr. Hasan Ercan sorumluluğundaki tenis takımının bu başarısı yankı uyandırdı.


Bayanlar tekvandoda şampiyon oldu
Yrd. Doç. Dr. Nusret Ramazanoğlu sorumluluğundaki Marmara Üniversitesi Tekvando Takımı Ordu’da yapılan Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası’nda da bayanlarda takım halinde üçüncü olarak üniversitenin sporda kaydettiği başarıları adeta perçinlediler.


Badmintonda takım ve ferdide Türkiye 2.si
Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Badminton Süper Lig müsabakalarında Marmara Üniversitesi Badminton takımı finalde Bursa Uludağ Üniversitesi’ne yenilerek Türkiye 2.’si oldu. Antrenörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yorulmazlar ve Tuba Kızılet’in yaptığı badminton takımında ferdi müsabakalar sonucunda da Marmara Üniversitesi’nden Kamil Vehbi Akcebe çekişmeli müsabaka sonucunda yine 2. olarak kürsüye çıktı.

ARŞİV