Marmara Türkiye şampiyonu

Spor Bilimleri Fakültesi Hentbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu

26 Mayıs 2016 - 15:50
Bu yıl Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen Koç Spor Festivali Üniversite Oyunları Büyük Finalleri’nde Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan Hentbol Takımı, finalde Anadolu Üniversitesi’ni yenerek şampiyon oldu.
Kafile sorumlusu Dr. Çetin Tiryaki, final maçından sonra yaptığı açıklamada büyük mutluluk yaşadıklarını, Spor Bilimleri Fakültesi Hentbol Takımı olarak bu şampiyonluğu diğer turnuvalarda da sürdüreceklerini söyledi.

KÜREKTE DE ŞAMPİYON
Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Kürek Takımı 21 Mayıs 2016 tarihinde Küçükçekmece Gölü’nde gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Arası Kürek Şampiyonası’nda hem kadınlarda hem erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı gün düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Kano Şampiyonası’nda da Durgunsu Kano Takımı kadınlarda Türkiye Şampiyonu olurken; erkekler de Türkiye ikincisi oldu.

TENİSTE SÜPER LİG’TE
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Erkekler Tenis Takımı Süper Lig’e yükseldi. Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Üniversiteler Arası Tenis Türkiye Şampiyonası’nda, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Erkekler Tenis Takımı, 24 takımın yer aldığı Üniversiteler Arası Erkekler Tenis 1. Ligi’nde yaptığı karşılaşmalarda başarılı sonuçlar elde ederek, şampiyon oldu ve 12 takımın yer aldığı Süper Lig’e yükseldi.
Aynı şampiyonada mücadele eden BESYO Kız Tenis Takımı da elde ettiği başarılı sonuçlarla süper ligdeki yerini sağlamlaştırdı.

BİLEK GÜREŞİ ŞAMPİYONU MARMARA’DAN
Türkiye Bilek Güreşi Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasında Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Serdar Gökcan Türkiye Şampiyonu oldu.
Antalya Belek’te yapılan ve 51 ilden toplam 964 sporcunun katıldığı şampiyonada, 60 kiloda sol kol ile yarışmaya katılan Serdar Gökcan, 21 Yaş Altı Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

ARŞİV