Marmara'da hayat var!

Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nün düzenlediği 16. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali sona erdi. Marmara Denizi’ndeki çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalde ödüller sahiplerini buldu

08 Eylül 2016 - 17:01


Kaan DERTÜRK
Kadıköy’ün eşsiz sahil hattı Caddebostan, bu kez sualtı dünyasına yolcuk etmek isteyenleri ağırladı. Türk Balıkadamlar Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’de açılışı gerçekleştirilen 16. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali bu yıl, dalış sporu ile yakından ilgilenen iş adamı Mustafa Vehbi Koç’a ithaf edildi.
Kadıköy Belediyesi’nin sponsorluğu ile gerçekleşen festivalin açılış gecesinde, katkılarından dolayı Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın’a ve Kültür Müdürü Prof. Dr. Simten Gündeş’e plaket takdim edildi. Plaketi alan Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, yaptığı konuşmasında, “Kadıköy Belediyesi olarak Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ne verdiğimiz destekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. Kültür Müdürü Simten Gündeş ise Türk Balıkadamlar Spor Kulübünün, Marmara Denizi için yaptığı farkındalık projelerinin destekçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

FARKINDALIK İÇİN
Marmara Denizi’nde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla 23 yıl önce balıkadamlar tarafından deniz dibinde bulunan atıkların toplanmasıyla başlayıp aynı amaçla çekilen fotoğraf ve videoların yer aldığı bir yarışmaya dönüşen bu çevre hareketi, son 16 yıldır dünyanın en önemli sualtı görüntüleme uzmanlarının takip ettiği bir festival konumuna ulaştı. Festivale bu yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden 43 fotoğraf sanatçısı 485 eserle katıldı. Dört gün süren festival kapsamında, seminerler, atölyeler ve belgesel gösterimleri yapıldı.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Bu yıl 23. kez düzenlenen ve günü birlik dalışlarda çekilen fotoğrafların değerlendirildiği “Yaşayan Marmara” fotoğraf yarışmasının da ödülleri sahiplerini buldu. Festival kapsamında dereceye giren sanatçılara ödülleri sualtının ünlü isimleri tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm yarışmacıların hazır olduğu salonda “Makro” kategorisinde 1.Murat Kaptan, 2.Tunçel Yılmaz, 3.Hanife Küçükler oldu. “Geniş Açı” kategorisinde 1.Murat Kaptan, 2.Ufuk Dönmez, 3.Tunçel Yılmaz oldu. Sualtı görüntüleme yarışmalarında önemli kategorilerden biri olan “Balık” kategorisinde 1.Osman Temizel, 2.Murat Kaptan, 3. Hakan Başar oldu. Marmara Denizi’nin korunmasında çok emeği olan Nurdoğan Özkaya adına oluşturulan “Yeni Ufuklar” kategorisi 1. Mehmet Çelik, 2.Hüseyin Murat Orkun olurken, 3.Hanife Küçükler oldu. Mustafa Vehbi Koç Deniz Gönüllüsü Onur Ödülü ise Murat Kaptan’a verildi. 16. Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali yapılan ödül törenin ardından son buldu.

 

ARŞİV