Marmara'da uluslararası kongre

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası kongreye 36 yükseköğretim kurumu katıldı.

08 Haziran 2011 - 10:12

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası kongreye 36 yükseköğretim kurumu katıldı.


36 üniversiteden toplam 570 katılımcının yer aldığı 4. Uluslararası Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi, 19-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu organizasyonunda Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Spor kongresine yabancı üniversitelerden çok sayıda uzman konuşmacı olarak katıldı.
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen “4. Uluslararası Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi” konu ve konuklarıyla spor dünyasında ses getirdi. Yerli ve yabancı birçok uzmanın katılarak zenginleştirdiği dev spor kongresi bu yıl 19-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda büyük bir şölen havasında gerçekleştirildi.
Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayan sempozyum kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi, Sporda Psiko-Sosyal Alanlar, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Spor ve Sağlık Bilimleri, Spor Yönetimi ve Rekreasyon, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim konuları üzerine sunumlar gerçekleştirildi.
Tartu Üniversitesi’nden Dr. Mati Paasuke, Dr. Vahur Ööpik, Sofya Spor Akademisi Dr. Petir Bonev, Dr. Daniela Dasheva, Cardiff School of Sport Dr. Jeremy Moody, North Carolina State University Dr. March L.Krotee de konuşma yaptığı sempozyuma; Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cardiff School of Sports, Celal Bayar Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Trakya Üniversitesi,q, University of Architecture, Macedonia Civil Engineering and Geodesy, University of Tartu, Estonia University, Macedonia Sv. Kliment Ohridski gibi yüksek öğretim kurumları katıldı.

MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV