Milli Takım'a Kadıköylü antrenör

Kadıköylü genç yelkenci Cenk Yörük, Yelken Milli Takımı kampına antrenör olarak davet edildi

21 Temmuz 2016 - 16:33
Kadıköylü genç yelkenci Cenk Yörük, Yelken Milli Takımı kampına antrenör olarak davet edildi
 
Mustafa SÜRMELİ
Doğma büyüme Kadıköylü olan yelken sporunun başarılı isimlerinden Cenk Yörük ilçemizin gururu oldu. Genç yaşında yelken sporunda elde ettiği başarılarla dikkat çeken ve bir süredir Marmara Yelken Kulübü’nde antrenör olarak pek çok sporcunun yetişmesine katkıda bulunan Cenk Yörük, milli takımda da antrenörlük yapıyor. Cenk Yörük geçtiğimiz ay Adalar’da düzenlenen Yelken Milli Takım kampına antrenör olarak davet edildi ve burada Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına katılacak milli sporculara antrenörlük yaptı.

SPORCULUKTAN ANTRENÖRLÜĞE
Milli Sporcu Cenk Yörük 1985 yılında Kadıköy’de dünyaya geldi. Yelken sporuyla 7 yaşında, ailesinde yelken sporuyla ilgilenenler sayesinde tanıştı. Doğma büyüme Kadıköylü olduğunu belirten ve yelken sporuna İstanbul Yelken Kulübü’nde başladığını söyleyen Cenk Yörük, daha sonra Marmara Yelken Kulübü’nde spor yaşamına devam etti. Marmara Yelken Kulübü’nde antrenör olarak görev yapıyor. A takımı sporcularını çalıştırıyor.

YELKEN ANTRENÖRLÜĞÜ MEZUNU
7 yaşından bu yana deniz ve yelken sporuyla iç içe olduğunu belirten Yörük, sporun ve denizin yaşamında önemli bir yer tuttuğunu belirtiyor. Optimist sınıfında İstanbul Şampiyonalarında ve Türkiye çapında dereceler kazandığını ifade eden Cenk Yörük, 1997-2005 yılları arasında birçok başarı kazandı. “İlk başarım 1999’da optimist Türkiye Şampiyonasında beşincilikti. İstanbul içi yarışlarda da birçok birincilik kazandım. 11 yaşında da milli takım sporcusu oldum” diyen Cenk Yörük bu arada öğrenimine de devam etti ve Ege Üniversitesi Spor Akademisi Yelken Antrenörlüğü mezunu oldu. 2005’ten sonra yelken yarışlarını bırakıp antrenörlüğe yöneldiğini anlatan Yörük, “Tecrübeli antrenörlerin yanında bulunup, kendimi geliştirdim. Bu işi sevdiğim için meslek haline getirdim. 2013’ten bu yana da A takım antrenörlüğü yapıyorum” dedi.  Yörük son yıllarda antrenörlükten vakit buldukça yat yarışlarına katıldığını anlattı.

DENİZ SPORLARI TANITILMALI
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde deniz sporlarına beklenen düzeyde ilginin olmadığını söyleyen Cenk Yörük, son yıllarda az da olsa gelişme kaydedildiğini anlattı. Deniz üzerinde de spor yapılabileceğini belirterek, deniz sporları konusunda yeterli düzeyde tanıtım olmadığını vurgulayan Yörük, “Ülkemizi 2016 yılında olimpiyatlarda temsil edecek 5 tane sporcumuz var. Bu sporcuların hepsi İstanbul’dan. Deniz sporlarına teşvik olması lazım ki daha çok sporcuyla daha çok başarı elde edilsin” diye konuştu.
Yörük, okullarda öğrencilerin yelken ve diğer deniz sporlarıyla ilgili daha çok bilgilendirilmesi, üniversitelerde ders olarak da okutulmasıyla deniz sporlarının tanıtımının yapılabileceğini ifade etti.

OLİMPİYATLARDA BAŞARI YAKIN
“2016’da olimpiyatlarda ilk 10’da yer alabiliriz. Avrupa Şampiyonasında madalya şansımız çok. 2020’de olimpiyat derecelerimiz olur” diyen Yörük, gelecek vadeden çok sayıda sporcunun yetiştiğini, bunun sonucunda başarıların da geleceğini ifade etti. Sporun pek çok katkısını yaşamında hissettiğini, çevre kazandığını, maddiyattan çok manevi pek çok kazanım elde ettiğini anlatan Yörük, şampiyonalar kazanan genç sporcular yetiştirdiğini, bununla da büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını paylaştı. İlerde en büyük hayalinin, yetiştirdiği sporcuları en iyi yerlerde görmek, kendine bir yelken okulu açarak spora ve gençlere hizmet etmek olduğunu anlatan Yörük, yelken sporunu herkesin yapabileceğini, sanıldığı gibi pahalı bir spor olmadığını da vurguladı.

YELKEN SPORU VE KİŞİSEL GELİŞİM
Yelken sporunun çocuklara, gençlere kendi ayakları üzerinde durmayı öğrettiğini ve bir anlamda onları hayata hazırladığını da söyleyen Yörük, deniz üzerinde yapılan yarışta hızlı karar alınması gerektiğini, bunun da sporcunun kişisel gelişimine ve sosyal yaşamına olumlu şekilde yansıdığını belirtti.


ARŞİV