Milli yüzücülerden bir ilk

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda Fenerbahçe Spor Kulübü yüzücülerinden Emre Sakçı ve Kuzey Tunçelli, Avrupa Şampiyonu oldu

27 Haziran 2024 - 16:00

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalama finalinde yarışan Emre Sakçı, 26.92’lik derecesiyle altın madalya kazandı. Emre bu başarısıyla uzun kulvarda ilk büyükler Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Fenerbahçeli bir diğer olimpik milli yüzücü Kuzey Tunçelli,  aynı şampiyonada 1500 metre serbestte 14:55’lik derecesiyle altın madalya kazandı. Yarışta Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan son Avrupa Şampiyonu Ukraynalı Mykhailo Romanchuk ikincilik, Macar Zalan Sarkany de üçüncülük elde etti. Daha önce 1500 metrede ve 800 metrede olimpiyat kotası alan 16 yaşındaki genç Tunçelli, elde ettiği bu önemli başarı ile Paris’e Avrupa Şampiyonu unvanıyla gidecek.

Madalya töreninin ardından açıklamalarda bulunan milli yüzücü Sakçı,‘’Öncelikle çok teşekkürler. Gerçekten inanılmaz bir duygu, daha önce Avrupa'da madalyalar almıştım ikincilik, üçüncülük tabii ama Avrupa Şampiyonası'nda birincilik tarihimizde ilk defa oldu, ilk defa İstiklal Marşı'nı okuttuk. Bunun tadı, duygusu, tarifi bambaşka inanılmaz ve anlatılmaz, anlatabileceğimi düşünmüyorum. Çünkü orada İstiklal Marşı'nı duyunca insan farklı bir hisle doluyor. Bu gurur ve onuru yaşadığım için ayrıca mutluyum." dedi. Geçtiğimiz günlerde ise Fenerbahçe'nin milli yüzücülerinden Ecem Dönmez, Zehra Duru Bilgin, Gizem Güvenç ve Ela Naz Özdemir'den oluşan 4x200 serbest kadın bayrak takımı bronz madalya kazanırken, Deniz Ertan da 800 metre serbest stilde üçüncülüğü elde etmişti.

 


ARŞİV