Milliler tur şansını son maça bıraktı

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda yer alan Türkiye, ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya geldi. Portekiz'e 3-0 mağlup olan Milliler grupta ikinci sıraya geriledi ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı

23 Haziran 2024 - 15:07

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu'ndaki ikinci maçında, BVB Dortmund Stadı’nda oynanan karşılaşmada grupta averajla önünde olduğu Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Kalamış Atatürk Parkı’na kurulan dev ekranlardan maçı takip eden yüzlerce futbolsever Millilerin yanında oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da maçı Kalamış’ta Kadıköylülerle birlikte takip etti. Kösedağı maç sonunda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  “Kalamış’ta binlerce yürekle Portekiz karşısında Milli Takımımıza destek için buluştuk. Yolumuz daha uzun, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez.” dedi. Portekiz karşısına grubundaki liderliğini korumak için çıkan Türkiye A Milli Futbol Takımı, rakibine farklı mağlup olarak turnuvada son 16'ya kalma şansını da son maça bıraktı. Karşılaşmada Portekiz'in gollerini 21'inci dakikada Bernardo Silva, 28'inci dakikada kendi kalesine Samet Akaydın ve 55'inci dakikada Bruno Fernandes attı. Grubun diğer maçında ise Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Portekiz grup birincisi olarak son 16 turunu garantiledi. Türkiye ise Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı beraberlik ya da galibiyetle son 16 turuna adını yazdıracak.

MONTELLA’DAN SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER

Türkiye, Portekiz maçına Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz 11'iyle çıktı. Gürcistan'ı 3-1 yenen takımdan 4 oyuncunun olmaması kamuoyu tarafından tartışılan konular arasındaydı. Mert Günok, Mert Müldür, Arda Güler ve Kenan Yıldız’ı ilk maçtaki iyi performanslarına rağmen oyuna ilk 11 başlatmaması teknik direktörü eleştirilerin hedefi haline getirdi. Mert Günok’un maç sabahı yaşadığı sakatlıktan dolayı riske edilmediğini paylaşan Montella, Arda Güler konusunda ise yorgunluk sebebiyle ilk 11’de yer vermediğini açıkladı.

TRİBÜNLERDEN “ARDA GÜLER” SESLERİ

Maç öncesi hem iç hem de dış basında  en merak edilen konulardan biri Ronaldo ve Arda mücadelesi olmuştu. Önemli İspanyol gazeteleri tam sayfa bu habere yer vermişti ancak İtalyan teknik adamın oyun planında Arda Güler yer bulamadı.  Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın karşılaşma öncesi "Yorgundu, koruduk" dediği ve ilk 11’de kadroda yer vermediği Arda Güler'i, 70. dakikada oyuna alması yoğun eleştiri konusu oldu. Montella maçın ardından düzenlediği basın toplantısında  Arda Güler'le maça başlamama kararıyla ilgili olarak sorulan bir soruya, "Arda çok iyi oyuncu ama maça çıkacak durumda değildi, 30 dakikadan fazla oynayacak durumu yoktu, riski artırmak istemedik. Dolayısıyla maçın son 20 dakikasında oyuna sokmamayı da düşündük ama nihayetinde oyuna almaya karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır." yanıtını verdi. Karşılaşmada maçın 35'inci dakikasından itibaren tribünlerden sık sık "Arda Güler" sesleri yükseldi. Milliler gruptaki son maçında 26 Haziran Çarşamba günü saat 22.00’de Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

 

ARŞİV