Millilerden hızlı başlangıç

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Milliler Gürcistan'ı 3-1 yenerek turnuvaya tarihinde ilk kez galibiyetle başladı. Kalamış Atatürk Parkı’nda kurulan dev ekranlarda Kadıköylüler Millileri yalnız bırakmadı ve bayramı milli maç izleyerek kutladı

19 Haziran 2024 - 15:14

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda yer alan Türkiye, turnuvadaki ilk sınavını 18 Haziran akşamı Gürcistan karşısında verdi. Tarihinde ilk kez turnuvaya katılma hakkı kazanan Gürcistan karşısında Milliler 3-1 skorla galip geldi. Bu galibiyetle bir ilke de imza atan A Milli Takım, ilk kez bir büyük turnuvaya galibiyetle başladı. Müsabaka öncesinde Millileri desteklemek üzere Dortmund’da bulunan Türk taraftarlar “Taraftar Yürüşü” etkinliğinde bir araya geldi. Taraftarların yerel saatle 12.00'den itibaren KleppingStraße'de kurulan Fan Zone'da toplanmasıyla başlayan etkinlik için özel olarak hazırlanan Milli Takım Taraftar Otobüsü'nde sanatçılar Sefo ve Murda, sevilen şarkılarına yer verdikleri performanslarıyla alana gelen taraftarları coşturdu. Sefo, A Milli Takıma EURO 2024 serüveni için hazırlayarak armağan ettiği "Türkiye'm" şarkısını seslendirirken, taraftarlar da kendisine eşlik ederek oldukça renkli görüntüler oluşturdu. Maça kısa süre kala yoğun bir yağmur başladı. Stadyumun tepesinden akan yoğun yağmur sularıyla uzun süre mücadele eden stat görevlileri stadı maçtan önce oynanabilir hale getirdiler. 

BASKIN OYUN HIZLI SONUÇ

Maça çok hızlı başlayan Milliler, üst üste geliştirdiği ataklarla Gürcistan savunmasına oldukça zor anlar yaşattı. Kaan Ayhan'ın şutunda direğe takılan Türkiye, atak devamlılığını sürdürerek 25. dakikada aradığı golü buldu. Bu golden iki dakika sonra Kenan Yıldız'ın ağlara gönderdiği top VAR’a takıldı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İptal sonrası ilk yarıda geriye çekilen Milliler 32. dakikada kalesinde golü gördü. Georges Mikautadze'nin kaydettiği gol, ilk yarının sonucunu belirledi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle son buldu. İkinci yarıya çok daha iyi başlayan Türkiye, üst üste geliştirdiği ataklar sonrası aradığı golü 65. dakikada Arda Güler ile buldu. Gürcistan, maçın son 15 dakikasında yoğun bir baskı kurdu ancak aradığı golü bulamadı. Uzatmaların sonunda Gürcü kalecinin de ceza yayına gelmesiyle kale tamamen boş kaldı ve 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu ceza sahasına girmeden kaydettiği gol ile Türkiye, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. 

KALAMIŞ’TA ÇİFTE BAYRAM

Futbolseverler milli heyecana ortak olmak için bayramın 3. gününde Kalamış Atatürk Parkı’na akın etti. Yediden yetmişe yüzlerce futbolsever maçta büyük heyecana ortak oldu. Millilere maç sonu sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayınlayan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Tebrikler Milli Takım. EURO 2024 teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederek bizi sevince boğan milli futbol takımımızı kutluyoruz.” dedi.

ARDA GÜLER ZAMANI

EURO 2024 açılışında Gürcistan ağlarına çok şık bir gol atan Arda Güler Milli Takımımız adına Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcu olarak tarihe geçti. Milli Takımın göz bebeği Arda, Cristiano Ronaldo’nun da rekorunu geride bırakarak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu unvanının da yeni sahibi oldu. UEFA'nın internet sitesinde başlatılan oylamada, ay-yıldızlıların 3-1 kazandığı Gürcistan mücadelesinde rakip fileleri havalandıran Arda Güler ve Mert Müldür, "ilk grup maçlarının en iyi golü" kategorisinde de aday gösterildi.Dış basında da oldukça yoğun yer bulan Arda Güler performansı sosyal medyanın da gündemindeydi. Maç sonunda UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilen Arda Güler maç sonu yaptığı açıklamalarda  "İnanılmaz hisler içindeyim. Sürekli bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunu karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Çok çalışıp böyle goller atabilirim umarım. İdmandan sonra bu şutları çok çalışıyorum. Ancelotti hocam da bana mesaj attı. Desteğini gösterdi. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Umarım böyle devam eder." dedi.

“İSTEDİKLERİMİZİ UYGULADIK”

Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu konsantrasyonlarının bozulmadığını ve planlarının doğru işlediğini vurgulayarak, “İstediklerimizi sahada uyguladık aslında, ilk 30 dakika rakibe basmak, zor durumda bırakmak istedik. Başardık da. İkinci golde ofsayt olmasa belki maç daha rahat giderdi. 1-1'den sonra biraz geri çekildik, iyi olmadı. Daha çok koştuk, daha çok yorulmaya başladık. Geriye çekildik ama önemli olan oyundan kopmamaktı. İkinci yarı konsantrasyonumuz hiç bozulmadı. Hep oyunun içindeydik. Rakip şans buldu zaman zaman. Samet çok iyi bir kurtarış yaptı. Son ana kadar inandık. 3-1 galibiyet, ilk maç istediğimiz gibi oldu. Çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

“EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ”

Maç sonu açıklamalarda bulunan Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Bu galibiyeti Türk milletini armağan ediyorum. Ayrıca Ozan Kabak ve Enes Ünal'a armağan ediyorum. Çok ciddi sakatlık geçirdiler bu kamp döneminde.İlk 30 dakikayı çok iyi oynadık golü de bulduk.Arda Güler'in golü muhteşemdi. Doğum günümde bu zamana kadar aldığım en güzel hediyeydi.” şeklinde konuştu.

A Milli Futbol Takımımızın mücadele edeceği Euro 2024 Avrupa Şampiyonası tüm maçlarını Kalamış Atatürk Parkı'nda canlı olarak takip ederek ve bu coşkuya ortak olabilirsiniz. Milliler, grubundaki ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek. 22 Haziran saat 19.00’da başlayan turnuva yine Kalamış’ta kurulan dev ekranlardan takip edilecek.






 


ARŞİV