Millilerden kusursuz seri

A Milli Kadın Voleybol Takımı Amerika’da oynanan Milletler Ligi ikinci hafta maçlarında 4’te 4 yaparak önemli bir galibiyet serisi yakaladı. İkinci haftada da Millileri yalnız bırakmayan yüzlerce voleybolsever Kalamış’ta kurulan dev ekranlardan maçları takip etti

05 Haziran 2024 - 12:51

Filenin Sultanları geçtiğimiz yaz muhteşem bir kupa yılı geçirmişti. Milliler önce Milletler Ligi’nde her zaman talibi oldukları şampiyonluğa ulaşmış ardından tarihimizde ilk kez Avrupa Şampiyonu olmuşlardı. Olimpiyat Oyunları vizesini de cebine koyan Filenin Sultanları için unutulmaz bir yaz olmuştu. Bu yaza da Olimpiyat ve Milletler Ligi madalyası için oldukça formda gelen Milli Takım, ilk hafta Antalya’da oynanan maçlarda tam olarak ritmini yakalayamadı ve iki galibiyet iki mağlubiyetle Amerika yolunu tuttu. 

MELİSSA VARGAS RÜZGARI

Milliler, ikinci hafta ilk maçında Almanya ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, Almanya’yı 3-1’lik skorla mağlup ederken maçın en skorer oyuncusu 23 sayıyla Melissa Vargas oldu. İkinci haftada da Kalamış Atatürk Parkı’nı dolduran yüzlerce voleybolseverler güzel havada maçları takip etti. Önceki Milli Takım Antrenörü Giovanni Guidetti’nin yönettiği Sırbistan’la altıncı maçına çıkan Milliler Sırbistan’ı da 3-1 mağlup ederek serisini hız kesmeden devam etti. Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin yedinci maçında Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı A Milli Kadın Voleybol Takımı Güney Kore’ye şans vermeden 3-0 kazandı. Güney Kore ile oynanan maçta Sırbistan maçından farklı olarak Hande Baladın kadroda bulunurken Zehra Güneş 14 kişilik kadroda yer almadı. Dizinden ufak bir sakatlık geçiren ve tedavisine başlanan Zehra Güneş’in ne zaman kadroya döneceği belirsiz. MR’ı çekilen ve sakatlığında korkulacak bir durum olmadığı bildirilen orta oyuncunun tedavi süreci Türkiye'de devam edecek. 

“BİZİM YAZIMIZ BAŞLADI”

Filenin Sultanları, Milletler Ligi ikinci hafta son maçında ise ABD ile karşılaştı. Nefes kesen mücadelede Milliler ABD’yi 3-2 skorla geçerek kusursuz bir seri yakaladı. Maçın en kritik anlarında sahneye çıkan Melissa Vargas, maçı 27 sayıyla tamamladı. Yıldız voleybolcu karşılaşmada gösterdiği performansla ayakta alkışlandı. Maçın ardından açıklama yapan teknik direktör Santarelli, ‘‘Takımımı gerçekten çok seviyorum. Bu oyuncuları çok seviyorum. Onların antrenörü olduğum için çok mutluyum. Biz Türkiye’yiz. Bu hafta bizim yazımızın gerçek başlangıcı oldu.” dedi.

Filenin Sultanları, üçüncü hafta Çin, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti ve Tayland ile karşılaşacak. Kalamış Atatürk Parkı’nda devam edecek Milli heyecan için Filenin Sultanları’nın üçüncü hafta karşılaşmalarının tarihleri ise şöyle;

12 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Tayland

13 Haziran 2024 15.30 / Dominik Cumhuriyeti-Türkiye

15 Haziran 2024 15.30 / Çin-Türkiye

16 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Brezilya

 

ARŞİV