Millilerden son provada mağlubiyet

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 öncesi çıktığı son hazırlık karşılaşmasında deplasmanda yediği son dakika golüyle Polonya'ya 2-1 mağlup oldu.

12 Haziran 2024 - 12:31

2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı, ikinci hazırlık maçında Polonya ile deplasmanda karşılaştı. Başkent Varşova'daki PGE Narodowy Stadı'nda oynanan maçı ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Milliler, karşılaşmanın henüz 12. dakikasında Karol Swiderski'nin golüyle yenik duruma düştü. Ay yıldızlı ekip ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelenin ikinci yarısında golü bulduktan sonra kapanan Polonya karşısında net pozisyon bulmakta zorlandı. Milliler, ikinci yarıda oyuna Arda Güler'in dahil olmasıyla rakibi üzerinde büyük baskı kurdu. Baskılar Barış Alper Yılmaz’ın 77. dakikada bulduğu golle sonuç verdi. Milliler bu golle beraberliği yakalasa da uzatmalarda Nicola Zalewski'nin kaydettiği sürpriz gol sonrası turnuva öncesi verdiği son sınavdan mağlubiyetle ayrılmış oldu.

''BÖYLE BİR MAÇTAN SONRA ENDİŞE ETMEMELİYİZ''

Maç sonunda endişe edilmemesi gerektiğine vurgu yapan teknik direktör Vincenzo Montella, ''Bugün riske girmek istediğimiz bazı defansif oyuncularımız vardı. Ofansif olarak çok büyük bir zenginliğimiz vardı. İrfan, Kerem, Semih, Hakan, bu tarz böyle zenginliğimiz var. Bunları saymakla bitmez. En iyileri sahadaydı ama ofansif olarak daha net olmalı ve golleri atmalıyız.'' dedi. Defans açıklarına dair eleştirilere de cevap veren teknik adam,''Defansif olarak herhangi bir endişem yok çünkü hepsi geri gelecek. Bir takımı yapılandırırken zamana ihtiyacınız olur. Ama böyle bir maçtan sonra endişe etmemeliyiz. Çünkü böyle bir rakibe karşı iki katını üretiyorsunuz o yüzden endişe etmemeliyiz.'' dedi.

5 MAÇTIR GALİBİYET YOK

EURO 2024’e katılmayı garantiledikten sonra oynadığı dört hazırlık maçını Türkiye, üç mağlubiyet ve bir beraberlikle tamamladı. Mart ayında oynanan hazırlık maçlarında Çekya'ya 1-0, Avusturya'ya 6-1 yenilen Türkiye, Haziran ayında oynanan hazırlık maçlarında ise 4 Haziran’da İtalya ile deplasmanda golsüz berabere kalırken, Polonya'ya 2-1 mağlup oldu. Bu mağlubiyetle Millilerin galibiyet özlemi de 5 maça yükseldi.

Son olarak 18 Kasım 2023'te deplasmanda Almanya ile oynadığı hazırlık maçını 3-2 kazanan Türkiye, daha sonra oynadığı 1'i resmi 5 maçta galibiyet yüzü göremedi. Türkiye, turnuvada ilk maçına 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile karşılaşacak. Türkiye’nin gruplarda karşılaştığı maçlar ise şu şekilde;

Türkiye-Gürcistan 18 Haziran 19.00

Türkiye-Portekiz 22 Haziran 19.00

Türkiye-Çekya 26 Haziran 22.00

 

ARŞİV