Miniklerin heyecanı şenliğe renk kattı

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen XIII. ES Voleybol Şenliği’ne 6-14 yaşları arasında 1300 minik sporcu katıldı.

22 Şubat 2011 - 10:14

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen XIII. ES Voleybol Şenliği’ne 6-14 yaşları arasında 1300 minik sporcu katıldı.


XIII. ES Voleybol Şenliği, 12-13 Şubat 2011 tarihlerinde Küçükyalı Kadir Has Lisesi Spor Salonu'nda İstanbul, Çorlu, Bursa ve Tekirdağ'dan gelen 146 kulüp ve okul takımından 6-14 yaşları arasındaki yaklaşık 1300 minik sporcunun katılımı ile gerçekleşti.
Voleybolu yaygınlaştırmak ve sevdirmek amacıyla ES Voleybol'un düzenlediği bu voleybol şenliğine katılım yoğun olurken, özellikle 6-9 yaş grubundaki erkek ve kız gruplarının mücadelesi tüm seyircileri coşturdu. Bu yaş grubunda, mini voleybola hazırlık çalışması olarak özel kurallarla oynanan “Dön-Kazan” oyununun artık çok sayıda kulüp ve okul takımı tarafından sevilerek rahatlıkla oynanan bir oyun haline geldiği dikkati çekti.
İki sezon önce ES Voleybol’un tanıtımını yaptığı ve voleybol okulu antrenman programlarına koyduğu “dön-kazan” voleybol, minik sporcuların voleybol oyun tekniklerini ve kurallarını basamak basamak öğrenmesini ve bu öğrenim süreci içinde kendi yaş gruplarına uygun beceri düzeyinde eğlenerek oyun oynamasını amaçlayan bir voleybol başlangıç seti olarak tasarlanmıştı.
Şenlikte, Dön-Kazan grubu öğrencileri, 6-9 yaş grubundaki minik erkeklerin karma spor okulu gösterileri de büyük ilgi topladı.
9-13 yaş grubundaki mini voleybol müsabakaları özellikle farklı illerden gelen ve kendi illerinin ya da bölgelerinin karakteristiklerini taşıyan sporcuların buluşması açısından çok hoş görüntülere sahne oldu.
Kazanmak ya da kaybetmek değil ama daha çok şenlik havasında eğlenerek, keyif alarak maçlar yapmak anlayışı üzerine kurulu olan ES Voleybol Şenliğinde tüm sporcular madalya aldılar.
Şenlik organizasyonunda yaklaşık 15 ES Voleybol çalışanına ek olarak, 25 ES Voleybol sporcusu da hakem olarak görev aldı. Şenlik süresince Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri’nden 3 sağlık görevlisi ilk yardım müdahalesi için hazır bekledi.
 


ARŞİV