Miniklerin Kadıköy günlüğü

Kadıköylü minikler Haydarpaşa'da “kara teni ölçtü biçti”, havacılık tarihimizin öncü isimlerinden Vecihi Hürkuş’un Kadıköy'deki dernek binası gezdi.

14 Haziran 2012 - 15:04
Kadıköylü minikler Haydarpaşa'da “kara teni ölçtü biçti”, havacılık tarihimizin öncü isimlerinden Vecihi Hürkuş’un Kadıköy'deki dernek binası gezdi.
 
Özel Alev Anaokulu'nda okuyan minikler, uzunluk ölçülerini eğlenerek ve yaşayarak öğretmek için tarihi Haydarpaşa Gar’ını tercih etti. Anaokulun, 3 yaş gurubu öğrencilerine uzunluk birimlerini farklı yollarla öğretmek amacıyla düzenlediği Haydarpaşa Gar’ı etkinliğinde minikler; vagonları inceleyerek, koltuklar arası mesafeleri metre gibi sıradan ölçü birimleriyle değil süt kutuları, kalem gibi yaratıcılıklarını geliştirecek alternatif ölçü birimleriyle ölçtüler. Garı resmeden miniklerin ortaya çıkardığı resimler, Özel Alev Anaokulu’nda sergilenmek üzere öğretmenleri tarafından toplandı.Haydarpaşa Garı’na gelmeden her öğrenciye Gar’a ait bir parça resmin verildiği ve gezi sırasında elindeki parçayı bulmasının beklendiği etkinlikte minikler görevlerini başarıyla yerine getirdi. Böylece öğrencilerde algıda seçicilik, gezdiği yerleri unutmaması kavramları da geliştirilmiş oldu. Haydarpaşa Gar’ı gezisinden sonra okullarına dönen minikler sınıflarında kartonlardan raylar yaptılar. Her sınıfta bir ray sisteminin oluşturmalarının ardından, uzunluk kavramına uygun olacak şeklinde mozaik pasta meydana getirdiler.
 
HÜRKUŞ'UN İZİNDE KADIKÖY'DE...
Okulun 3. sınıf kitap kurdu öğrencileri de geçtiğimiz günlerde de Vecihi Hürkuş'u tanımak için Kadıköy Hangar'daki sergiye katıldı. “Hezarfen’in İzinde Gökyüzünde”nin yazarı Arslan Sayman ile Kadıköy Baylan Pastanesi’nde buluşarak kısa bir sohbetin ardından geziye başladı. Kütüphaneden en çok kitap alan 3. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen gezide öğrenciler; başarılı yazarın “Hezarfen’in İzinde Gökyüzünde” adlı kitabında bahsettiği Türkiye’de ilk uçağı yapan savaş pilotumuz Vecihi Hürkuş’un dernek binası gezdi ve Hürkuş’un başarı hikayesini dinledi. Etkinlikte öğrencilere, Gönül Hürkuş Şarman babasını anlattı.
 

ARŞİV