Moda Kürek evine dört madalya ile döndü

Türkiye’nin olimpik standartlardaki tek parkuru Meriç Nehri’nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası’nda Moda Kürek Kulübü toplam 4 madalya ile turnuvayı tamamladı

19 Temmuz 2024 - 11:23

Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu’nun düzenlediği  Gençler Türkiye Kürek Kupası 12 Temmuz’da ön eleme turlarıyla başladı ve 13-14 Temmuz'da asıl yarışlarla son buldu. Türkiye’nin olimpik standartlarda hazırlanan ilk parkuru olma özelliğine sahip Meriç Nehri’nde ilk gün müsabakalarında toplam 188 sporcu mücadele etti. İkinci günün final yarışlarında yaklaşık 400 sporcu kürek çekti.Mehmet Müezzinoğlu ve Meriç köprüleri arasında iki kilometre uzunluğundaki parkurda kıyasıya mücadele eden sporcular muhteşem görüntüler oluşturdu.Yarışlar 14 Temmuz Pazar günü , final yarışları ve kupa töreniyle sona erdi.

Gençler Türkiye Kürek Kupası yarışlarında Fenerbahçe 19 yaş altı erkekler ve 17 yaş altı kadınlar kategorisinde birinci olurken Galatasaray ise 19 yaş altı kadınlar ve 17 yaş altı erkekler kategorilerinde birinci oldu.15 yaş altı kategorisinde Fenerbahçe erkeklerde ve kadınlarda da kupayı kazanan takım oldu. Moda Kürek Kulübü 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak Edirne’den toplamda 4 madalya alarak döndü.  Yarışlar hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, “Edirne, Dünya Şampiyonası yapılacak kadar muhteşem bir parkura sahip.” ifadelerini kullandı.

 
Etiketler; modakürek

ARŞİV