Moda Kürek, Tour du Lec Leman'a katıldı

Moda Kürek Kulübü, İsviçre’nin Cenevre kentinde bu yıl 52.’si düzenlenen dünyanın en prestijli ve en uzun kürek yarışı olan Tour du Lac Leman’a katıldı

03 Ekim 2024 - 21:26

Dünyanın en prestijli kürek yarışı olan Tour du Lac Leman bu yıl 52.defa düzenlendi. Moda Kürek Kulübü, Türkiye’deki hayvan katliamı yasasına karşı  dikkat çekmek için “Yaşam haklarını savunduğumuz sokak hayvanlarına ses olabilmek” sloganıyla yarışmaya katıldı. 

“7 ÜLKEDEN 18 EKİP”

Kulübün 10 sporcusu, 160 kilometre olan ancak bu yıl hava muhalefeti nedeniyle 140 kilometreye düşürülen Leman Gölü’nün etrafında düzenlenen turda yarıştı.  Birçok ekibin sadece erkek sporcularla yer aldığı turda Moda Kürek Kulübü,  cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak için 5 kadın 5 erkek sporcuyla yarıştı.

Toplam 7 ülke ve 18 farklı ekibin katılımıyla gerçekleşen,  zorlu hava koşulları nedeniyle sadece on ekibin turu tamamlayabildiği yarışta Moda Kürek Kulübü 100. kilometrede amacına ulaştığını düşünerek yarışı bıraktı. Kulüb yarışı bırakanlar arasında 100. kilometreye kadar varabilen tek ekip  oldu.

Yarışmaya katılan ekip sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Bu serüvendeki en büyük motivasyon kaynağımız, sokak hayvanları için ufak da olsa bir şey yapabilme düşüncesiydi. Yaşatmayıp öldürmeyi seçenlere inat, sokaktaki dostlarımız için ufak da olsa bir ses olabildiysek ne mutlu bize.”


ARŞİV