Modaspor Sutopu Takımı 1.Lig'de

2010-2011 sezonu Büyükler 2. Lig Sutopu Şampiyonası’nda ilk devreyi lider tamamlayan ilçemizin köklü spor kulüplerinden Modaspor, 20 yıl aradan sonra Sutopu’nda tekrar 1. Lig’de mücadele etti.

22 Eylül 2011 - 15:28

Eylem Başak ŞENTÜRK
Türkiye’nin ilk ve en köklü spor kulüplerinden olan Modaspor 20 yıl aradan sonra Sutopu’nda tekrar 1. Lig’e yükseldi.
2010-2011 sezonu Büyükler 2. Lig Sutopu Şampiyonası’nda ilk devreyi lider tamamlayan Modaspor, 12-14 Ağustos 2011 tarihlerinde Bursa’da oynanan maçların tamamını kazandı. Modaspor geçen sene çıktığı 2. Lig’de, yükselişine ara vermeden 1. Lig’e yükselmiş oldu. Modaspor Sutopu Takımı 1. Lig’de Galatasaray, İstanbul Yüzme İhtisas, ENKA, Adalar Susporları Kulübü, Heybeli Ada Susporları Kulübü ve Kınalı Ada Susporları Kulüpleri ile birlikte İstanbul’u temsil edecek.
5 yıldır Modaspor Kulüp Başkanlığında görev alan Esat Polat, “Kulübümüzün geliri çok kısıtlı. Bizim öncelikli amacımız bir sponsor bulmak. Sponsor bulursak 1. Lig’de ortalarda oynarız. Şampiyonluğu oynayamayız çünkü bizden önce büyük kulüpler var. Biz bu kulüplerin arkasından geleceğiz. Sponsor bulamazsak da müsabakalara katılacağız” dedi. Diğer branşlarda da faaliyetlere devam ettiklerini vurgulayan Esat Polat, satranç takımının 3 senedir İstanbul şampiyonu olduğunu, bu yıl Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası 13 yaşta Şiar Yaran’ın Türkiye ikincisi olduğunu belirtti.
1946 YILINDA KURULDU
Modaspor Kulübü 1946 yılında kuruldu, ağırlıklı olarak su sporlarında faaliyet gözsterdi. Yıllarca basketbol, hentbol, yüzme ve susporunda milli takımlara en çok oyuncu veren kulüp oldu.
Modaspor Kulübü, Atletizm, Basketbol, Masa Tenisi, Satranç, Sutopu, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet gösteriyor.
Modaspor’un kadrosunun da ilginç ve dikkat çeken bir hikâyesi de var. Takımın Antrenörü Ahmet Sulu, sutopuna yıllarını vermiş, camianın duayen isimlerinden. Başkan Esat Polat ise spor camiasının çok iyi tanıdığı İstanbul eski Basketbol ve Hentbol İl Temsilciliğini uzun yıllar yürütmüş bir spor adamı. Takımdaki oyuncuların yaş ortalaması 35-40 civarında olmakla birlikte, hepsinin ortak noktası; 15 yılı aşkın süreyle Türkiye’nin önde gelen kulüplerinde sutopu oynamış ve antrenör Ahmet Sulu’nun eski oyuncuları olmaları. Oyuncuların çoğu yüzlerce defa Milli Takım mayosunu giymiş olmalarının yanında, zamanında aktif olarak yaptıkları bu sporu şimdi çocukları yapanlar dahi var.

ARŞİV