Muay Thai başlıyor

Muay Thai İl Temsilciliği, 2012 yılı “Büyük ve Gençler Bay-Bayan İstanbul il seçmeleri” yapacak.

25 Ocak 2012 - 15:39

Muay Thai İl Temsilciliği, 2012 yılı “Büyük ve Gençler Bay-Bayan İstanbul il seçmeleri” yapacak. Muay Thai il Temsilciliğinin 2012 yılı faaliyet programı doğrultusunda “Büyük ve Gençler Bay-Bayan Muaythai İstanbul İl Seçmeleri  27-28-29 Ocak 2012 tarihlerinde Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak. Finaller 4-5 Şubat 2012 tarihlerinde Ahmet Cömert Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

MUAY THAİ’NİN GEÇMİŞİ BİNLERCE YIL ÖNCESİNE UZANIYOR
Muay Thai’nin geçmişi binlerce yıl öncesine uzanıyor. Muay Thai bir savaş sanatı ve yaşam biçimi olarak ifade ediliyor. Muay Thai yarışmaları ilk defa Siam Kralı Parchao Sua tarafından 1697 ile 1709 yıllarında ülke genelinde yapılmaya başlandı. 1930 yılında ilk defa 20 ülke bir araya gelerek eldiven takıldı ve kural ve kaideleri resmen ilan edildi. Muay Thai; 1930 yılından sonra silahlı savunma sanatı Muay Boran, yarışma ring sporu Muaythai ve danslı aerobik-fitnes Muay Aerobik olmak üzere üç bölüme ayrıldı. Muay Thai günümüzde dünyada popülaritesi en yaygın ring sporları arasında yer alıyor. Türkiye’de Muay Thai spor dalı 1999’da Hasan Yıldız’ın, Uluslararası Amatör Muay Thai Federasyonu (IAMTF) ile ve Tayland Büyükelçiliği ile birlikte girişimde bulunmasıyla başladı.
Bu süre içinde 1999’da İngiltere’de Avrupa Muay Thai temsilciler toplantısına Hasan Yıldız katıldı ve Muay Thai’nin Türkiye temsilciliği görevine atandı. Yıldız, ayrıca Muay Thai antrenör ve hakem seminerlerine katıldı. 2001 yılında yine İngiltere de yapılan Muay Thai Antrenörlük kursuna katılarak ilk Muay Thai spor dalı antrenörümüz oldu. 2002 yılında IAMTF Temsilcisi Hasan Yıldız ile Tayland Büyükelçiliği, Ankara Hilton Otelde Amatör Muay Thai gösteri müsabakalarını organize etti. Aynı yıl ilk defa Türkiye iller arası Muay Thai gösteri müsabakaları organize edildi ve federasyon kurulması çalışmaları başladı.

ARŞİV