Çocuklar fair play nasıl olur gösterdiler

Haftanın en anlamlı maçı Kadıköy’deydi. Kadıköylüler, Dost Eller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile 50. Yıl Cumhuriyet İlkokulu arasında oynanan muhteşem karşılaşmada skordan çok centilmenliği konuştu. Okul Gelişim Yönetim Ekibi (OYGE) çalışmaları kapsamında düzenlenen El Ele Futbol Turnuvası’nda şampiyon 50. Yıl Feridun Tümer İlköğretim Okulu olurken, okulun öğrencileri şampiyonluk sevincini, dostluk maçı yaptıkları Dosteller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileriyle el ele, omuz omuza kutlayarak fair play nasıl olur gösterdiler.

06 Nisan 2011 - 13:45

Ne Real, ne Barcelona; ne lig ne de süper kupa, haftanın en anlamlı maçı Kadıköy’deydi. Kadıköylüler, Dost Eller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile 50. Yıl Cumhuriyet İlkokulu arasında oynanan muhteşem karşılaşmada skordan çok centilmenliği konuştu. Kadıköy Kaymakamlığı bünyesinde ilköğretim çağındaki çocuklarımızın sporla iç içe sağlıklı bir çevre ve yaşam sürmeleri adına düzenlenen anlamlı organizasyonda; minikler skordan çok centilmenlikleriyle göz doldurdu. Oynanan karşılaşmalarda çocuklarımızın mutluluğu gözlerden kaçmazken, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan yaptığı açıklamada; daha güzel ve sağlıklı bir gelecek için Kadıköy Kaymakamlığı olarak seferber olduklarının mesajını verdi.


HERŞEY OYGE İLE BAŞLADI
Okul Gelişim Yönetim Ekibi (OYGE), bir eğitim projesi. “OYGE çalışmaları” olarak da adlandırılıyor. Okul Gelişimi ve Yönetim Ekibi; kısaca okul yönetimi öncülüğünde okul gelişimini planlayan, planlanan çalışmaları uygulayan, çalışmalarda gerekli okul içi ve dışı koordinasyonu ve organizasyonu yürüten bir çalışma ekibi olarak ifade ediliyor. El Ele Futbol Turnuvası da bir OYGE çalışması örneği. Kadıköy 50. Yıl Feridun Tümer İlköğretim Okulu’nun yaşama geçirdiği bir proje. Kadıköy’ü futbol şölenine çeviren, ilköğretim öğrencileri ve aileler arasında son günlerde çok konuşulan El Ele Futbol Turnuvası önümüzdeki yıllarda ilçenin en önemli spor faaliyetleri arasına girecek gibi. 50. Yıl Feridun Tümer İlköğretim Okulu yönetiminden yapılan açıklamada; geliştirilen spor projesi sayesinde ilköğretim çağındaki çocuklara daha çok spor yapma olanağının sağlandığı belirtildi. 50. Yıl Feridun Tümer İlköğretim Okulu El Ele Futbol Turnuvası’nın lig usulü yapıldığı ve çocukların daha çok maç yapma imkânına kavuştuğu belirtilirken, Dost Eller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan takımla yapılan dostluk maçının ise ayrı bir yerinin olduğu vurgulandı.


KAYMAKAM KARAHAN EMEK VERENLERİ KUTLADI
50. Yıl Feridun Tümer İlköğretim Okulu El Ele Futbol Turnuvası’nın son günü son derece anlamlıydı. Turnuva sonunda şampiyonluğu 50. Yıl Feridun Tümer İlköğretim Okulu elde etti ama minik yürekler örnek olacak bir davranış sergileyerek şampiyonluk sevincini, özel maç yaptıkları Dost Eller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileriyle el ele, omuz omuza kutladılar. Tüm takımlara kupa ve madalyaları Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, spor adamı Engin Verel’in ve okul yöneticilerinin katıldığı törenle verildi. Kaymakam Karahan’ın tüm öğrencilerle tek tek ilgilendiği ve onları kutladığı törende ailelerin ve eğitimcilerin de mutluluğu görülmeye değerdi. Törende anlamlı turnuvaya destek verenler de unutulmadı.
Ünlü spor adamı Engin Verel’e Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan tarafından 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer İlköğretim Okulu futbol takımı çalışmalarına ve El Ele Futbol Turnuvası’na verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.
Törende ayrıca Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak tarafından katkılarından dolayı Özkan Matur’a plaket verilirken, El Ele Futbol Turnuvası’na sahasını açarak destek veren Gülbahçe Spor Tesisleri de plaketle ödüllendirildi.
Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan El Ele Futbol Turnuvası ile ilgili Gazete Kadıköy’e yaptığı açıklamada; “Zaman zaman çeşitli vesilelerle bu gibi spor faaliyetleri yapıyoruz. Gençlerimiz arasında kardeşliği, dayanışmayı, bir arada olmayı sağlamayı amaçlayan bir turnuvaydı. Görüldüğü gibi amacına da ulaştı. Hava soğuk olmasına rağmen çok güzel, çok keyifli geçti. Güzel bir ortam oluştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. Bu turnuvayı ilçemizdeki tüm ilköğretim okullarını kapsayacak şekilde geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Lig usulü olabilir. Biz toplum olarak bir bütünüz. Çocuklarımızın hepsi bizim evladımız. Onları kucaklıyoruz. Her biri bizim için kıymetlidir, vazgeçilmezdir” dedi.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV