Çocuklar harekete geçti!

Korona virüsü salgını nedeniyle evde daha çok zaman geçirmek zorunda kalan çocuklar, Kadıköy Belediyesi’nin “Hareket et, eğlen, öğren” sloganıyla parklarda düzenlediği spor etkinliklerine katılıyor

30 Aralık 2020 - 11:32

Kadıköy Belediyesi, korona virüsü salgını nedeniyle evde daha çok zaman geçirmek zorunda kalan 7-14 yaş arası çocuklar için “Hareket et, eğlen, öğren” sloganıyla parklarda spor etkinliği başlattı. Çocukların sokağa çıkabildiği 13.00 ile 16.00 saatleri arasında hafta içi her gün düzenlenen, alanında uzman eğitmenlerin yer aldığı etkinlikler, Kalamış Spor Kompleksi, Koşuyolu Spor Tesisleri, Özgürlük Parkı Spor Tesisleri ve Kozyatağı Hürriyet Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Etkinliklerde voleybol, basketbol, futbol gibi sporun farklı dalları hakkında bilgi aktarımı yapılıyor;  ip atlama, yakan top, seksek gibi geleneksel sokak oyunları oynanıyor. Korona virüsü salgını nedeniyle hijyenik koşulların sağlandığı tesislerde, çocuklar arasında sosyal mesafeye dikkat etmek için farklı parkurlar yer alıyor. Kozyatağı Hürriyet Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe katılarak hem çocukların mutlu oldukları anlara eşlik ettik hem de Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Spor Tesisleri Birim Sorumlusu Volkan Budaksal'dan hazırlanan etkinlik programı hakkında bilgi aldık. 

MUTLULUK KAYNAĞI ETKİNLİK 

“Parklarda çocuk sporu çalışmalarımız başladı. Çocukların eğlenmelerini ve öğrenmelerini amaç edindik” diyen Volkan Budaksal, bilgilendirmeyi şöyle sürdürüyor: “Hazırladığımız parkurlarda çocukların koordinasyon yeteneği kazanmalarını istiyoruz. Günümüzde bulamadıkları yakan top, ip atlama gibi sokak oyunlarını oynatıyoruz. Her hafta bir spor branşı hakkında bilgi aktarıyoruz. Örneğin bu haftaki spor dalı basketbol. Pandemi yüzünden evde çok kaldılar. Eğitim süreçleri de evde geçiyor. Salgının bir de psikolojik boyutu var. Burada neşeli bir şekilde günlerini geçiriyor ve enerji atıyorlar. Bu etkinlikler hem çocukları hem aileleri hem de bizleri çok mutlu ediyor.”

“ARKADAŞLARIMIZLA BULUŞUYORUZ” 

Etkinliğe katılan Eda Çelikten, “Pandemi nedeniyle hareket edemiyoruz. Uzaktan eğitim için de evdeyiz. Parkurlar var. Etkinlikler çok eğlenceli. Spor dalları hakkında bilgi alıyoruz ve hareket ediyoruz. Burada kendimi çok iyi ve mutlu hissediyorum. Çünkü korona virüsünün olmadığı günleri bana hatırlatıyor.” derken Emre Taha Özbey de şunları söylüyor: “Zamanımızın çoğu evde geçiyor. Derslerden sonra arkadaşlarımızla burada görüşüyoruz. Daha çok buluşma şansımız oluyor. Hem onları görmek hem de spor yapmak çok iyi. Her türlü spor etkinliğini yapıyoruz. Spor ile ilgili daha çok beceri kazanıyorum. Burası çok ferahlatıcı oluyor. Öğretmenlerimiz bizi çok güldürüyor.”


ARŞİV