Çocuklar jimnastiği çok sevdi

Kadıköy Belediyesi Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde jimnastik dersine gelen çocuklar hem spor yapıyor hem yeni arkadaşlıklar kuruyor

05 Nisan 2018 - 11:46

Kadıköy Belediyesi, her yaştan Kadıköylünün spor aktivitelerinden yararlanabilmesi için 14 Ekim tarihinde Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmişti. O günden bugüne yüzlerce Kadıköylünün yararlandığı merkezde, yüzme başta olmak üzere thai boks, pilates ve yoga dersleri de veriliyor. Çocuklara yönelik jimnastik dersi ise Kadıköylülerden büyük ilgi görüyor.

“EĞİTİMDE KALİTE ÖN PLANDA”

Kadıköy Belediyesi Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde koordinatör olan Cem Çetindağ, jimnastik derslerinin kasım ayının ilk haftasında başladığını dile getirerek, “Bu kadar yoğun talep olmasını beklemiyorduk. İlk açtığımızda haftada 12 ders saati vardı. Şu an hafta da 28 saat ders var.” dedi. Sınıfların 8’er ve 10’ar kişilik olduğunu belirten Cem Çetindağ, eğitimde kaliteye önem verildiği için sınıfların kalabalık olmadığını söyledi. Çocukların iskelet ve kas gelişimi açısından jimnastiğin önemine dikkat çeken Çetindağ, sözlerine şöyle devam etti; “4 ile 6 ve 7 ile 9 yaş arasındaki çocuklara jimnastik dersi veriliyor. Şu an üç jimnastik eğitmeni dönüşümlü olarak derslere geliyor. Salıdan cumaya hafta içi gruplarımız var. Bu grupta ders saati ise 16.00 ile 20.00 arasında. Cumartesi ve Pazar günü ders saati de 09.00 ile 15.00 arasında.”

“YETENEKLİLER YÖNLENDİRİLİYOR”

Cem Çetindağ, “Temel jimnastik eğitimi veriyoruz. Çocukların eklemlerinin ve kas gruplarının çalışmasına bir nebze katkımız olursa mutlu oluruz. Yetenekli gördüğümüz çocuklarımızın ailelerine bilgi veriyoruz.  Ayrıca çevremizdeki kulüplere de bilgilendirme yapıyoruz. Başarılı gördüğümüz bir iki çocuğumuzu da kulüplere yönlendirdik.” diye konuştu. Çetindağ, ayrıca çocuklara yönelik verilen ‘zumba kids’in de büyük ilgi gördüğünü, ilgiden kaynaklı ikinci sınıfı açtıklarını belirterek “Çocuklar sevdikleri şarkılarla dans ediyor ve enerjilerini atıyor.” dedi.  

“ÇOCUKLAR ÇOK EĞLENİYOR”

Jimnastik eğitmeni Gamze Tabakoğlu, cumartesi günü 09.00 ile 15.00 saatleri arasında ders verdiğini dile getirerek, “Katılım çok yoğun. Çocuklar çok eğleniyor ve keyif alıyor. Velilerden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çocuklar jimnastik dersini iple çekiyorlarmış. Çantalarını bir gün önceden hazırlıyorlarmış.” şeklinde konuştu.

“SPOR ENERJİ VERİYOR”

Jimnastik dersine gelen Fatma Sena Yeşildağ, yeni arkadaşlar edindiğini, sporun ona enerji verdiği için jimnastik hareketlerini yapmayı çok sevdiğini söyledi. Defne Genç de, “Merkezin önünden gelip geçerken çocukların jimnastik yaptığını gördüm. Ben de gelmek istedim.  Akşamları evde jimnastik hareketleri yapıyorum. Ailem görünce mutlu oluyor ve benimle gurur duyuyor.” diye konuştu.

“HEM SPOR HEM SOSYALLEŞME”

Jimnastik dersine kızı Ela’yı getiren Nesrin İntepe, “Jimnastik esneklik katıyor. Fiziksel gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca arkadaşlarına uyum sağlamayı ve kuralları öğreniyor.” dedi.

Nilhan Zümre de, “Kızım 4 aydır geliyor. Kendi yapabileceklerinin farkına vardı. Hareketleri artık bilinçli bir şekilde yapıyor. Sosyalleşiyor. Spor merkezinden çok memnunum. Arkadaşlarıma da öneriyorum.” diye konuştu.


ARŞİV